Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Még várja a zenekarokat és a szólistákat a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje!

Még várja a zenekarokat és a szólistákat a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje!

Idén is gazdag programokkal jelentkezik a Tumultus Fesztivál

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a TUMULTUS Polgári Társulás a Tumultus Fesztivál keretén belül másodízben rendezi meg Perbetén a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjét. A 2015. július 31-én esedékes szemlére a szervezők meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így július 15-ig bárki jelentkezhet, aki teljesíti a feltételeket (https://www.facebook.com/events/384064261772904/)! A szemle egyszersmind bemutatkozási lehetőség a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, másodsorban szakmai megmérettetés, kiváló alkalom kapcsolatok kialakítására, részvételi lehetőség zenei előadásokon, workshopokon (ismét a szemle vendége lesz a kiváló magyarországi session basszusgitáros, Temesi Berci, és elfogadta a meghívást a Harmónia-díjas Benkó Ákos is). A szemlére bejutott együttesek értékes tárgyi ajándékokra és eszmei elismerésre tehetnek szert, a fellépő zenekarok az egész TUMULTUS Fesztiválra ingyenes meghívást kapnak, és nem utolsó sorban pedig egy hatalmas élménnyel lehetnek gazdagabbak! Fontos hangsúlyozni, hogy a szemle nem verseny, nem tehetségkutató, azonban együttműködik más tehetségkutatókkal. Cél, hogy a szemle minél több hazai magyar amatőr zenekarnak segíthessen az érvényesülésben. A jelentkező zenekarok közül természetesen a rátermettségük alapján választják ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak. Ez viszont ne keserítsen el senkit sem, mert a szemle a többiek számára is sok meglepést tartogat, ráadásul azok a nevező szólisták és zenekarok, akik az előzsűrizés alapján nem jutnak színpadra, 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az idei Tumultus Fesztiválra!

A SZMAZE, a Tumultus Polgári Társulás és ezáltal a perbetei Tumultus Fesztiválon megrendezésre kerülő Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje tagja lett a KÖTEGnek. A KÖTEG tagjainak sorában a Kárpát-medencében működő valamennyi jelentős tehetségkutató és -gondozó szervezet fesztiválja megtalálható Székelyudvarhelytől Sopronig. Az Öröm a zene programban 16 magyar tehetségkutató vesz részt jelenleg. A területi tehetségkutatók győztesei a Budapest Music Expo keretében megrendezett döntőn versenyezhetnek a magyar zenekarok legígéretesebb díjaiért, ahol nem mellesleg a fődíj 1.000.000 Ft!

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje kiemelt támogatója a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet. A tavalyi szemle összefoglalója itt (http://www.televizio.sk/?s=Tumultus+2014) érhető el, a workshopról pedig ezen (https://www.youtube.com/watch?v=QxOlORdsPgo) a linken láthatnak összefoglalót.

A Tumultus Fesztiválon a szemle napján, azaz pénteken este a tavalyi győztes, Kerecsen muzsikál, utána a Zorall ad koncertet. Aug. 1-jén, szombaton pedig a workshopok, az eredményhirdetés és az idei győztes fellépése után a Karthago és a Maiden Tribute Band áll a deszkákra. Mindkét napon DJ Fada éjszakába nyúló rock/nosztalgia „diszkója“ zárja a programot.

-szmzsz-

Település, Perbete [Pribeta]
Rövid URL
ID66879
Módosítás dátuma2015. július 7.

Hibát talált?

Üzenőfal