Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Kultúrházak éjjel-nappal 2015, felhívás

Kultúrházak éjjel-nappal 2015, felhívás

FELHÍVÁS

A 2015. évi Kultúrházak éjjel-nappal akció meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Partnerünk a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Kulturális Központok Országos Szövetsége, továbbá a Nemzeti Művelődési Intézet, támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Célunk a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szeretnénk ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Felelősségünk és kötelességünk is ez, hisz évi, közel 80 millió fős látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.
Kérjük a közművelődési feladatot önállóan vagy integráltan ellátó intézményeket és szervezeteket, csatlakozzanak a felhíváshoz! Szervezzenek programokat a három nap bármelyikén vagy akár mindhárom napon! Kérjük, hogy minél színesebb, igényesebb kulturális programokat szervezzenek és építsenek településük, térségük közösségeinek aktivitására is!

Javasolt programtípusok:
közösségi programok: farsangi mulatságok, hagyományok, táncházak, kézműves bemutatók és játszóházak, szabadidős programok, alkotó- és civil közösségek nyílt foglalkozásai, bemutatkozásai,
amatőr- és népművészeti rendezvények: művészeti közösségek fellépései, koncertek, kiállítások, gyermekműsorok, műsoros estek,
közösségi beszélgetések, közösségi tervezések, tanulókörök a közösségi színtérről, a közösségi művelődésről, az intézmény és a helyi társadalom kapcsolatáról, a bevonás és együttműködés lehetőségeiről
képzési lehetőségek bemutatása: szakkörök nyílt foglalkozásai, ismeretterjesztő előadások
gasztronómiai programok: farsangi fánk és hungarikumok, sütemények készítése, bemutatása, versenye
a közösségi művelődés társadalom- és gazdaságfejlesztő hatásait bemutató események: közösségfejlesztési, felzárkózási, és egyéb programokat bemutató fotókiállítás, rövidfilm bemutató, kreatív termékek kiállítása, várásra, szakmai beszélgetés

Határon túli magyar szervezetek jelentkezését is várjuk!

Az akcióhoz kapcsolódó pályázati felhívások:
A pályázatokkal célunk az, hogy lehetőséget adjunk egyéneknek és kreatív műhelyeknek arra, hogy alkotó módon járuljanak hozzá az akció sikeréhez, megújításához, a közösségi művelődés népszerűsítéséhez.

1. Flashmob pályázat
2. Fotó pályázat
3. Reklámspot pályázat
4. Innovációs pályázat: fiatalok közösségi művelődése

Jelentkezés és regisztráció az akcióban való részvételre, illetve a részletes pályázati kiírások www.kulturhazak.hu oldalon 2015. január 13-tól.
Az intézmények és eseményeik regisztrációjának határideje 2015. február 1. Kérjük az akció résztvevőit, hogy mielőbb töltsék fel eseményeiket. Kiegészítésre, módosításra ezt követően is mód van.

További információ kérhető az informacio@kulturhazak.hu e-mail címen.

Rövid URL
ID64034
Módosítás dátuma2015. január 26.

Hibát talált?

Üzenőfal