Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

KULTIVÁL, Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál Lendván

KULTIVÁL, Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál Lendván

A múlt hétvégén, 2016. augusztus 25-27-én, került megrendezésre Lendván a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Napok folytatásaként megálmodott KULTIVÁL, azaz a Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál. Az idei fesztivál öt régió közreműködésével, a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet lebonyolításában jöhetett létre.
Felvidéket a szímői Rozmaring-ág citerásai, a zselízi Double Twins verséneklő együttes, Vida Nikoletta kézműves, és Barantások képviselték, valamint Tóth Emese, Cséfalvay András és Kovács Balázs fotói kerültek kiállításra.
Az idén másodízben rendezett fesztivált már nagyon vártuk. Tavaly a kolozsváriak magasra tették a lécet, s ezt a lendvaiaknak sikerült felülmúlni (nagy kihívás lesz számunkra ezután Felvidéken köszönteni a fesztivált). Csütörtökön a megnyitóban minden régió egy produkcióval képviseltette magát – mi felvidékiek egy, az út alatt megalkotott előadással rukkoltunk elő, melyben a citerásaink és a verséneklő együttesünk sajátos feldolgozásban, közösen adták elő az “Egy úton”-t. Természetesen volt idő az ismerkedésre is, majd a vacsora előtt egy felejthetetlen színházi előadásnak lehettünk részesei. Az ismerkedést a Kontrabant zenekar koncertjén folytattuk.
Másnap, a fesztivál fő napján a résztvevők megtekinthették Lendva nevezetességeit, majd délután egymás produkcióiba kóstolhattunk bele a Bánffy központban, miközben a parkban kézműves foglalkozások zajlottak. A fesztivál csúcspontja talán mindannyiunknak a péntek esti (vagy inkább másnap hajnali) közös zenélés és táncolás volt.
További fotókat a kultival.org honlap mellett a rendezvény facebook oldalán, illetve a Facebook eseményen is találnak.

Kovács Tamás

Rövid URL
ID81882
Módosítás dátuma2016. augusztus 29.

Hibát talált?

Üzenőfal