Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Közlemény az Egressy Béni színjátszó fesztivál elhalasztásáról

Közlemény az Egressy Béni színjátszó fesztivál elhalasztásáról

Értesítés a Felvidék amatőr színjátszó mozgalom legnagyobb seregszemléjének, a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválnak elhalasztásáról és időpontváltozásáról

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány Elnöksége és titkársága, mint az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál főszervezője sajnálattal közli és értesíti a felvidéki amatőr színjátszás kedvelőit, hogy az idei, a XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál Szepsiben és Buzitán  a tervezett időpontban, 2020. november 12. és 15. között elmarad. A fesztivál szervező bizottsága a négynapos rendezvényt a következő év februárjában vagy márciusában szeretné megszervezni, ha a koronavírus-járvány védekezéséről szóló kormányrendeletek ezt lehetővé teszik. A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkársága a 2021-es esztendő elején időben értesíteni fogja a felvidéki amatőr színjátszó csoportok vezetőit.

A Kisebbségi Kulturális Alap az idei pályázati kiírás és módosításai értelmében nyert pályázati pénzforrás felhasználását egészen 2021 március végéig meghosszabbította, ezért a fesztivál szervező bizottsága az idei országos színjátszó fesztivál időpontját kitolta a jövő év elejére. Ha a koronavírus-járvány engedi a szervezők készen állnak az országos fesztivált megszervezni a 2021-es év februárjában vagy márciusában, esetleg a későbbi tavaszi hónapokban, ha erre a KultMinor engedélyt ad.

A négy napos országos megmérettetés az idén is hasonló lett volna, mint az elmúlt években. Sok fellépő csoporttal, sok színházat kedvelő fiatallal, sok versenyelőadással és vendégelőadással, sok tarka kavalkáddal és látnivalóval, sok nézővel, külföldi sztárvendéggel, tanfolyammal és továbbképzéssel, sok jó kajával és ünnepélyes eredményhirdetéssel. A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány Elnöksége és titkársága, valamint a fesztivál szervező bizottsága ülésezett, készült és tervezett. Már az idén új időpontot javasolt fesztivál lebonyolítására a novemberi hónap utolsó napjaira, de ezt az időpontot is megváltoztatta. Az idén koronavírus-járvány közbeszólt, de a szervezők kitartóak. A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkársága az esetleges változásokról, feltételekről vagy a rendezvény új időpontjáról a 2021-es esztendő elején időben értesíteni fogja a felvidéki színjátszó csoportokat és a nagyérdemű közönséget.

Szepsi, 2020. október 25.

Köszönjük a megértést a mihamarabbi viszontlátás és találkozás reményében! Vigyázzunk egymásra!

Rövid URL
ID123858
Módosítás dátuma2020. november 6.

Hibát talált?

Üzenőfal