Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Közel 4000 középiskolás utazhat határon túlra március 15-én

Közel 4000 középiskolás utazhat határon túlra március 15-én

Közel 4000 középiskolás utazhat határon túlra március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 90 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. A Diákutaztatási Program keretében közel 4000 magyarországi középiskolás diák utazhat március 15-én valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival.
Az utazó iskolák közül március 15-én 36-an utaznak Felvidékre, 32-en Erdélybe illetve Partiumba, 12 iskola utazik Vajdaságba, 3 iskola Kárpátaljára, 2 középiskolai csoport Szlovéniába és 2 Horvátországba.

A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

1994 óta hirdeti meg Március 15-i Diákutaztatási Programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett.

A Szövetség múlt évi Diákutaztatási Programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 431 Kárpát-medencei középiskola több mint 13.000 diákja utazhatott.

A Március 15-i Diákutaztatási Program sikeres pályázói:

Fullscreen Mode
Rövid URL
ID76413
Módosítás dátuma2016. március 14.

Hibát talált?

Üzenőfal