Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Két hét múlva rajtol a könnyűzenei szemle Dunaszerdahelyen

Két hét múlva rajtol a könnyűzenei szemle Dunaszerdahelyen

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet főszervezésében és a SZMAZE társszervezésében rendezik meg 2018. szeptember 8-án, 13 órai kezdettel a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK-ban a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét. Az Kárpát-medencei Öröm a Zene könnyűzenei tehetséggondozó program felvidéki állomására előzsűrizés alapján 16 zenekar illetve szólista kapott meghívást.

Minden előadónak 15 perc műsoridő áll rendelkezésére megmérettetnie magát. A produkciót követően a zsűri röviden, szakmailag értékeli az adott fellépőt, s a számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot delegálja az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre, melyet októberben rendeznek meg, s ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott szintén magas összegű értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat).

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny.

A 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére szlovákiai lakhelyű, magukat szlovákiai magyarnak valló szólisták, ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek nevezhettek be.

A döntőbe jutott előadók:
Black Side, EKG, Estendøn, Göbő Anna és Sándor, Haizok Melinda, Hajni és a fiúk, HZA (Ha Zajt Akartok), Kobold, Krivák Miriam, Pálmafunk, Senel, Slávik Berni, Szuperzöld, túlontool, Vörös Áron, Zajzone

A rendezvény lebonyolító partnere a Peron Music Alapítvány, további partnerei pedig a Hangszeresek Országos Szövetsége és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ.

Az ingyenes rendezvényt a Szlovák Kulturális Minisztérium Kisebbségi Alapja, továbbá a Hangfoglaló Program támogatja. A szervezők szeretettel várják a zenebarátokat.

TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
Rövid URL
ID103552
Módosítás dátuma2018. augusztus 26.

Hibát talált?

Üzenőfal