Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Kárpát-medence kincsei vetélkedő, felhívás

Kárpát-medence kincsei vetélkedő, felhívás

FELHÍVÁS:
Fullscreen Mode

A Lakiteleki Népfőiskola – az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával – „Kárpát-medence kincsei” címmel vetélkedőt szervez a hungarikum mozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében.
A vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. osztályában tanuló diákok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll.
Jelentkezés feltétele: a vetélkedőre való felhívás mellékletében található 50 kérdésből álló feladatlap megoldása és pdf formátumban való elküldése a hungarikum.vetelkedo@parlament.hu email címre.
A beküldés határideje: 2018. január 22.

50 KÉRDÉS:
Fullscreen Mode

A feladatlapot visszaküldők 2018. február 15-ig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával március 15-ig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.
Az elődöntő időpontja: 2018. április 24-27.
A döntő időpontja: 2018. május 10-11.
Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont.
A vetélkedő során a feladatok a Hungarikum Bizottság által, a Hungarikumok Gyűjteményébe választott értékek ismeretére irányulnak. Mindezek mellett érdemes fölkészülni a vetélkedőn résztvevő iskolák és környékének helyi értékeiből.
Minden elődöntőbe és döntőbe jutott csapatok tagjai hungarikumokat, nemzeti értékeket nyernek. A győztes iskola jutalma egy „Alpha 1 PRO” típusú programozható robot. A döntő első három helyezett csapat résztvevői hungarikum körúton vesznek részt, melynek időpontja: 2018. augusztus 23-24.
Javasolt felkészülési anyag: www.hungarikum.hu honlapon található 67 magyar csúcsteljesítményt, értéket tartalmazó Hungarikumok Gyűjteménye.
A vetélkedő lebonyolításával kapcsolatos kérdéseire válaszolunk a hungarikum.vetelkedo@parlament.hu e-mail címen.

Budapest, 2017. november 27.

Eredményes felkészülést, jó játékot kíván:
Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja

Rövid URL
ID93145
Módosítás dátuma2017. november 28.

Hibát talált?

Üzenőfal