Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Felhívás – Kantár Csaba Ifjú Alkotók Találkozója

Felhívás – Kantár Csaba Ifjú Alkotók Találkozója

A Csemadok Szímői Alapszervezete, a Levédia Kör jelentkezőket vár a Kantár Csaba Ifjú Alkotók Találkozójára, amelyet december 16-án szerveznek meg Szímőn a Jedlik Házban. A találkozó célja, hogy fiatal íróink, alkotóink, művészeink bemutatkozzanak, ismerkedjenek egymással és a közönséggel. A közönség pedig megismerje a felvidéki tehetségeket. Jelentkezési határidő november 30-a. 

Olyan fiatal írók, költők jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák alkotásaikat a közönségnek. Amennyiben valaki késztetést érez magában, vagy van olyan ismerősük, akikről tudják, hogy verseket, novellákat, regényeket, meséket írnak küldjék el művüket, jelentkezzenek a találkozóra.

A szervezők célja a fiatalon elhunyt Kantár Csaba emlékének ápolása mellett a fiatal tehetségek felkutatása és felkarolása.

A találkozó fő műsorát a saját írásokból, alkotásokból előadott részletek alkotják, helyet kapnak a zenés, táncos produkciók is. A rendezvényre szeretettel meghívják a pályázó hozzátartozóit, barátait, családtagjait. Jelentkezni a találkozóra november 30-ig lehet.

További információk és jelentkezés a 0915 326614 a kantar.eva50@gmail.com vagy a neszmeritunde@gmail.com e-mail címen.

Kantár Csaba irodalmi tevékenysége

Miután vers írói képességeit a felvidéki magyar diákírók,- költők műhelytáborában, a Pegazus-találkozón bizonyította, bekerültek versei az AB-ART kiadó gondozásában, 1997-ben megjelent Angyalzsugor antológiába. A préda című versével az 1998-as A Család évkönyvében a szélesebb olvasótábor előtt is bemutatkozott. Ezek után gyakrabban jelentek meg versei a Szőrös Kő irodalmi lap hasábjain és az ifjúsági írótáborok és más rendezvények résztvevőjeként megismerkedett az írótársadalom képviselőivel. Ez adott neki indíttatást ahhoz, hogy tagjává váljon a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának.

Első verskötete A Rozsdát jövendölve címen jelent meg az AB-ART kiadásában.

Tagjává vált a Tatabányai Egyedül Versműhely alkotócsoportnak és így bekerül a Budapesti Magyar Napló gondozásában megjelent Asztalodon üvegróka c. antológiába. Ekkoriban már több kiadványban jelentek meg versei.

2002-ben a rákkal szemben vívott ádáz küzdelem közepette írta meg prózakötetét, amelynek néhány fejezete bekerül a PF 2002 c. antológiába. A kötettel, amelynek az Öntörvény/alkotás/ címet adta, elkészül, de kiadását már nem érhette meg. Az AB-ART kiadó jelentette meg 2003 tavaszán.

Halálát követően az AB-ART kiadó megjelentette Kantár Csaba Összegyűjtött műveit, amelyben napvilágot láttak azok a versek is, amelyek a verskötetbe nem kerültek be, valamint a performaszról készült tanulmánya. A Magyar Napló által kiadott, Az év verse 2003 c. antológiába három verse került be. Az Ister-Granum Eurorégió 2004-es Táj-kép-szó c. antológiájában két verse és egy prózai írása jelent meg.

TelepülésSzimő [Zemné]
Rövid URL
ID92934
Módosítás dátuma2017. november 14.

Hibát talált?

Üzenőfal