Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A héten fokozatosan bemutatjuk az idei érsekújvári Verséneklők Szakmai Fórumának résztvevőit. Ma Gubó Lászlót ismerhetik meg közelebbről, pénteken pedig már személyesen is…

Közép iskolás kora óta zenél. Tagja volt, s ma is tagja több zenei formációnak. Jelenleg a “Zajzone” zenekar gitárosa és énekese. Játszik a Holdvirágban, Fortunátuszban és egymaga is szokott előadni. Megzenésített versekkel a kezdetektől foglalkozik, de csak a Tompa Mihály versenyen mutatta be őket első ízben, ahol kétszer ezüst sávot és egyszer a zsűri különdíjat szerzett. Verséneklés mellett foglalkozik dalszerzéssel is.

gubo_laci_01

 

A Verséneklők Szakmai Fórumát Érsekújvárban szervezik a Csemadok-házban 2016. december 9-én, péntek délutántól másnap délig. Pénteken este hattól egy gálaműsor keretében a résztvevő együttesek mellett Tolcsvay Béla verséneklőt is köszönthetjük a színpadon.

Szeretettel várjuk Önöket is az ingyenes rendezvényünkre!
Facebook esemény ITT

Magyar Interaktív Televízió: Expired Passport Music Club 2012-es felvétele, ahol a házigazdák akusztikus koncertjén kívül ezúttal egy fiatal honi költőnő, Vida Nikoletta „A lány meztelenül” című verseskönyvét mutatták be. A kötetet Tőzsér Árpád szerkesztette. A könyvbemutatót Gubo László verséneklő megzenésített versei tették színesebbé:

10:00 Wass Albert: Magyar Cirkusz
18:40 Pilinszky János: Parafrázis
25:20 Kőrösi László: Utolsó bölény
32:30 Pilinszky János: Tilos csillagon

Mentés

TelepülésÉrsekújvár, Újvár [Nové Zámky], Zsitvabesenyő, Besenyő [Bešeňov]
Rövid URL
ID85947
Módosítás dátuma2017. július 17.

Hibát talált?

Üzenőfal