Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Irány a Macskarév

Irány a Macskarév

Hamarosan elkészül a csallóközi társasjáték nem csak csallóközieknek! Játszanátok Tündér Ilona kegyeiért?

A játék célja, hogy megismertesse a Csallóköz lakóit magával a Csallóközzel, sőt, akár másoknak is meséljen Európa legnagyobb szárazföldi szigetének történelméről és népi mondáiról.
A Csallóközt bejárva feladatok teljesítésével kell eljutnia a játékosnak Tündér Ilonához, aki a monda szerint a Macskaréven túl, Ilka szigetén élt tündéreivel, és akit ők maguk közé fogadtak, az elnyerte az örök életet és velük mulathatott mindörökké.
A vándorok az útjuk során több csallóközi települést érintenek, számos mondai- és kitalált alakkal találkoznak, sőt, ki is rabolhatják őket a banditák. A zöld mezőkre lépve egy-egy kvízkérdésre kell válaszolniuk, melyek szorosan kötődnek a térség hiedelemvilágához. Így nem csak egy izgalmas játék részesei lehetnek, de tanulhatnak is, hiszen a 100 darab kvízkártya több játék után ismétlődhet, így akarva akaratlanul ragad rá a tudás a játékosokra. A kártyákon szereplő kérdések összeállításához nagyban segítségünkre volt a szakirodalom, Csaplár Benedek és Ipolyi Arnold csallóközi beszámolói és gyűjtései, valamint a 20. század egyik legnevesebb Csallóköz-kutatójának, Marczell Bélának a gyűjtései, amelyek a játék által még jobban beleivódnak majd a játékosokba és megmaradnak az utókor számára. Az ember észre sem veszi és tanul!
A játékot különféle varázstárgyak segítik, melyek a szereplőket, vagyis a játékosokat varázserővel ruházzák fel és segítik vándorlásuk során.
A játékot gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk, tesztjátékosaink között is több korcsoport képviselői szerepeltek, akik egybehangzóan állították, élvezet volt a játék.

A társasjáték Facebook oldala: ITT

A játékosok:

Rövid URL
ID92830
Módosítás dátuma2017. november 3.

Hibát talált?

Üzenőfal