Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 2016

Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 2016

FELHÍVÁS:

Fullscreen Mode

JELÖLÉS:

Harmónia Zenei Díj

Az egyes kategóriákban a jelölő szervezetek és egyének 2016. október 10-ig, éjféli határidővel nevezhetik a jelölteket, elektronikus úton a www.harmoniadij.sk oldalon megtalálható jelölési lapon.

harmonia-dij-brath-margit-2016

A Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj Polgári Társulás a szervezőbizottság ígérete alapján idén is meghirdeti a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. Az ünnepélyes ötödik díjátadóra ezúttal, 2016. november 19-én, szombaton kerül sor Nagykaposon, a Bosák Centrum – Energosun épületében.

A Harmónia Kuratórium 2016-ban 8 kategóriában oszt ki díjakat:
1. Harmónia életműdíj
2. Az év fiatal énekese vagy hangszeres muzsikusa (15-től 25 éves korig)
3. Az év hagyományőrző népzenésze* vagy népi zenekara
4. Az év komolyzenei szólistája*, kórusa vagy zenekara
5. Az év szólistája*, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban
6. Az év könnyűzenei előadóművésze*
7. Az év könnyűzenei együttese
8. Az év dala (2014–2016)

* 25 éves kortól

(Felhívjuk kedves figyelmüket, hogy a 3., a 4. és a 6. kategóriában, egyének esetében csak 25 év felettiek jelölhetők, a 8. kategóriában pedig 2014 és 2016 között megjelent hivatalos hanghordozók felvételei nevezhetők.)

A Harmónia-díj alapítói elsősorban a szlovákiai magyar kulturális és nonprofit szervezetek, továbbá magánszemélyek jelöléseit várják, de Magyarországról vagy más országból is bárki nevezheti a felvidéki előadókat, zenészeket. Minden magánszemély és szervezet bármelyik kategóriában több jelöltet is javasolhat, de természetesen nem szükséges minden kategóriában jelöltet nevezni. A javaslatot tevő köteles minimum 500 karakterben mellékelni a jelölt életrajzát és szakmailag megindokolni a felterjesztést (a legjobb zenekar esetében minimum 5 saját szerzeményt kell mellékelnie a nevezőnek). Politikai pártok, mozgalmak nem jelölhetnek.

Énekesek, szólisták és muzsikusok esetében a jelöltnek magyar nemzetiségűnek és szlovák állampolgárnak kell lennie. Zenekarok, együttesek, csoportok, csapatok esetében a tagok döntő többségének magyar nemzetiségűnek és szlovák állampolgárnak, székhelyüknek pedig a Szlovák Köztársaság területén kell lennie. (Speciális esetekben a kuratórium dönt a nevezésről.)

A jelöléseket kizárólag elektronikus úton, a http://www.harmoniadij.sk/jeloles oldalon megtalálható jelölési lap kitöltésével fogadjuk el.

Az egyes kategóriákban a jelölő szervezetek és egyének 2016. október 10-ig, éjféli határidővel nevezhetik a jelölteket, elektronikus úton a www.harmoniadij.sk oldalon megtalálható jelölési lapon. (A kategóriák győztesei saját kategóriájukban legközelebb csak öt év múlva jelölhetők újra, kivétel ez alól Az év dala kategória, ahol a legutóbb döntőbe került dal már nem jelölhető újra, az előadó viszont más szerzeménnyel ismét jelölhető.)

A Harmónia-díj szervezőbizottsága továbbá örömmel fogadja magánszemélyek, cégek és szervezetek adományait, melyeket teljes mértékben a nemes célra fordítunk, az adományozók névsorát és az adományozott összeg nagyságát pedig honlapunkon feltüntetjük.

Az adományokat a következő bankszámlaszámon fogadjuk:

13561640 / 5200 (OTP Banka Slovensko, a. s.)
IBAN: SK10 5200 0000 0000 1356 1640
BIC/SWIFT: OTPVSKBX

Információ: info@harmoniadij.sk

Rövid URL
ID81983
Módosítás dátuma2016. augusztus 31.

Hibát talált?

Üzenőfal