Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Felhívás – A Csemadok Országos Tanácsának felhívása

Felhívás – A Csemadok Országos Tanácsának felhívása

Tisztelt Csemadok tagok!
A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok Alapszabálya leszögezi: a Szövetség pártoktól és kormányoktól független szervezet. A Csemadok tehát napi szinten nem politizál. Ami természetesen nem jelenti, nem jelentheti azt, hogy tagjai nem politizálhatnak, esetleg nem lehetnek aktív tagjai pártszervezeteknek is.

A Szövetség tekintélyét is emeli, ha a közösségünkhöz tartozó személyek más területen is sikeresek. Küszöbön állnak a választások. A Csemadok 2009-ben Dunaszerdahelyen megrendezett Országos Közgyűlésének küldöttei felszólalásukban rámutattak a nemzetiségi kultúrák létét, fenntarthatóságát támogató törvények hiányára. Ezen törvények elfogadására csak akkor van reális esély, ha a szlovákiai magyarság a 2010. évi parlamenti választásokon megfelelő politikai képviseletet nyer a törvényhozásban.
A Csemadok Országos Tanácsa tisztelettel megkér minden Csemadok tagot, hogy pártszimpátiától függetlenül menjen el választani, s erről győzze meg az egyelőre még határozatlanokat is.
A parlamenti választásokon induló pártok közül az MKP listáján a Csemadok Országos Tanácsának több tagja is esélyes helyen szerepel. Az esély azonban csak az Önök segítségével válhat valósággá. Természetesen érdekünk fűződik ahhoz, hogy a szlovákiai és az egyetemes magyar kultúra iránt elkötelezett, és a hazai magyarság ügyét mindig hűséggel szolgáló egyének közül minél többen bekerüljenek a Parlamentbe.
Kérjük, hogy a Csemadok Országos Tanácsának a lista 30. helyéig szereplő tagjai: Bárdos Gyula, Farkas Tibor, Hrubík Béla, Köteles László, Ladányi Lajos, Mihók Gábor és Szögedi Anna közül az Önök számára leginkább megfelelő jelölteket (maximum négyet) a nevük előtt szereplő szám bekarikázásával segítsék parlamenti mandátumhoz.

a Csemadok Országos Tanácsa

Pozsony, 2010. június 3.

Rövid URL
ID34283
Módosítás dátuma2010. június 2.

Hibát talált?

Üzenőfal