Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Jászói Nyári Szabadegyetem, 2015

Jászói Nyári Szabadegyetem, 2015

A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya szervezésében, 2015. július 6-12-e között a Jászói Autókempingben.

Fullscreen Mode

Műsorkínálat

2015. július 6. (hétfő)

14.00
Gyülekező és honfoglalás.
Térszerződés és háttérelosztás, tájékoztató és feladatelosztás.

17.00
A XVIII. Jászói Nyári Szabadegyetem ünnepélyes megnyitója.
Beszédet mond: Köteles László, a Csemadok országos alelnöke, Nagy Gábor, Jászó község polgármestere, Csoltkó Jenő, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya elnöke.
A műsorban fellép: Bojszko Kevin, leendő kisiskolás Szepsiből, Cserépszín Énekcsoport Makrancról, Rezes Gyula, népdalénekes, Szepsiből, Demko András, népdalénekes és az idei Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny győztese, Nagyidáról, a magyarországi Cserépfalui Zeneiskola tanulói Daragó Károly vezetésével.
Műsorvezető: Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány alelnöke.

2015. július 7. (kedd)

A nap műsorvezető házigazdája: Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke

10.00
Előadás: „Az értelem csődje.”
Előadó: Gál Sándor, író, publicista, József Attila-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.
Előadás a tudás szépségéről, az ember által alkotott műszaki vívmányokról és az emberi értelemről. A 20. század második felében az ember által alkotott műszaki vívmányaiban megmutatkozott a tudás szépsége. Az emberi értelem azonban önmaga ellen fordult, a műszaki dolgok az ember ellenségévé váltak – nemcsak az atombomba okoz károkat, de a természetet, a környezetünket is az emberek rombolják. A tudomány emberének nemcsak az a feladata, hogy megbirkózzék a tudományokkal, amelyeknek az ember a tárgya, hanem rá is kell vennie a világot, hogy szívlelje meg azt, amit ő felfedezett. Ha ezt a vállalkozást nem koronázza siker, az ember önmagát fogja elpusztítani a félúton megrekedt okosságával.

15.00
Előadás: „Gömör-Tornai karszt csodái.”
Előadó: Samu Andrea, környezetkutató.
A Gömör-Tornai karsztra jellemző a viszonylag kis területen belüli nagy természeti változatosság, amelynek köszönhetően egészen unikális az itt fellelhető élővilág és formakincs. Az előadó előadásában főként a földrajzi és történeti érdekességekre hívja fel a figyelmet, illetve mutatja be ember és természet állandóan alakuló kapcsolatát.

16.30
Vetítéssel egybekötött előadás: „Felvidéki magyarok kálváriája 1945 után.”
Filmvetítés a magyarok kálváriájáról, deportálásáról, legnagyobb tragédiájáról 1945 után. A filmet a Regfilm kft. készítette, rendező: Bartók Csaba, operatőr és vágó: Bodnár Ottó és Szilvássy Péter. A portréfilm időtartama: kb. 15 perc. A filmvetítés után előadást tart Köteles László, a Csemadok országos alelnöke, volt parlamenti képviselő és Bartók Csaba, a Regfilm kft. igazgatója. Hetven éve, 1945. február 21-22-én a többször is kihirdetett és fenyegetésekkel teli felhívás hatására gyalog indultak el a Bódva-völgyi magyar férfiak Kassára, a szovjet katonai szervek által irányított „háromnapos munkára”, ahogyan a kísérő katonák mondták, a „malenkij robot”-ra”. Sokan azzal a meggyőződéssel mentek, hogy helyrehozzanak valamit a háborús pusztításokból. Sokat közülük a fenyegetések törtek meg, mert azoknak a 18 és 50 éves kor közötti férfiaknak, akik nem jelentkeztek, a családjukat fenyegették meg. A háromnapos munka helyett viszont deportálás várt rájuk. A szerencsésebbek 3-4 év múlva tértek haza a szovjet kényszermunkatáborokból, embertelen körülmények között eltöltött fogság után. Sokan viszont már nem látták többé szülőföldüket. Betegségek, járványok és balesetek áldozataivá váltak. Az előadások után pedig kötetlen beszélgetés az előadókkal a gyötrelemről, évtizedekig eltitkolt drámai történetekről, a Bódva-völgyi németek és magyarok deportálásáról, az itt élő magyarság legnagyobb tragédiájáról, a mártírokról, akikért az elmúlt évtizedekben csak a harangok szóltak.

19.00
Akusztikus koncert: „Szállj sólyom szárnyán.”
Közreműködik: Vadkerti Imre, a Kormorán zenekar szólóénekese, a komáromi Magyar Lovas Színház tagja, Zsapka Attila, verséneklő, az érsekújvári Kor-Zár verséneklő együttes frontembere és alapító tagja és Sipos Dávid.
A zenész barátok az idén ezzel a műsorukkal számos településen és rendezvényen adtak ízelítőt, zajos sikereket aratva a Felvidéken és az anyaországban. Az előadói esten válogatás hallható a zenészek eddigi pályafutásuk sikeres dalaiból. Hangi adottságuk és énekesi tehetségük révén minden műfajban otthonosan mozognak, a hazafias rockzenétől az operetten át, egészen a musical világáig. Művészetükkel hozzájárulnak a magyarságtudat erősítéséhez.

21.00
„A Bükkaljai Szent Márton Lovagrend bemutatkozó borkóstolója.”
Az akusztikus koncert után borkóstoló az étterem előtti teraszon, Daragó Károly bogácsi borlovaggal, a Szent Márton Borrend nagymesterével, a Pro Vino Érdemrend kitüntetettjével, énektanárral és barátjával, Dobos Lászlóval. Olyan világ hangulatát idézik meg, ahol az egész művelődési tábor egybeforr a szőlészet és a borászat örömeivel, nehézségeivel. Rendhagyó este lesz a borkedvelőknek.

2015. július 8. (szerda)

A nap műsorvezető házigazdája: Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke.

10.00
Előadás: „Világpolitika 2015-ben”
Előadó: Prof., Dr. Nógrádi György, külpolitikai és biztonságpolitikai szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem Védelem- és Biztonságpolitikai Kutatóközpontjának vezetője.
A professzor úr nemcsak hazánk, de nemzetközileg is elismert biztonságpolitikai szakértő, több nemzetközi szervezet tagja. Rendkívüli előadásmódja, magas szintű tudása a hallgatók és a TV nézők előtt nem ismeretlen. Az aktuális nemzetközi események mellett szívesen beszél a külpolitikával kapcsolatosan bármiről, ami az embereket érdekli. Manapság tudjuk mi folyik körülöttünk a nagyvilágban. Sajnos naponta hallhatjuk a szörnyű híreket. S ha valaki arra gondolna, hogy ez bennünket nem érint, akkor téved. A külföldi események, háborúk hatással vannak hazánkra, a magyarokra, azaz ránk is. Nem mindegy számunkra sem, hogyan alakulnak a külpolitikai fejlemények Ukrajnában, az iszlám államokban. Legalább tudjunk róluk, ismerjük meg mi van a dolgok mögött, mivel járhatnak ezek ránk nézve.

15.00
Vetítéssel egybekötött előadás: „ Emlékezés Forrai Sándorra, a rovásírás atyjára.”
Előadó: Szakács Gábor, író, újságíró, a Magyar demokrata keresztény-konzervatív hetilap munkatársa, a Forrai Sándor Rovásíró Kör alapítója, Gábor Áron-díjas rovásírás kutató.
Az előadó előadást tart Forrai Sándorról, a rovásírás atyjáról, aki tavaly lett volna 100 éves. Forrai volt a nemzeti rovásírás atyja. Az előadó születésének 100. évfordulójára indította el a Forrai Emlékévet. Mint Forrai tisztelője elmeséli emlékeit a Tanár úrról. „Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk.” – vallja Szakács Gábor. Előadásában beszél a rovásjelekről Tatárlakától a bosnyák piramisig. Elmondja a bosnyák piramisok kutatásának történetét, a kárpát-medence és a visokói Nap piramis rovásjeleinek összehasonlítását.

16.30
Vetítéssel egybekötött előadás: „Felvidéki rovásírásos emlékek.”
Előadó: Fridrich Klára, Gábor Áron-díjas rovásírás kutató és oktató, gyógypedagógus, logopédus tanár.
A rovásírás a magyarok őseinek az írása, a legelső írásrendszerek közé tartozik, vagy maga az ősforrás, amelyből minden nép merített írásrendszere kialakításakor. Kárpát-medencei jelenléte régészeti leletekkel bizonyíthatóan 8-9 ezer éves. Ebből következik, hogy legalább ennyi ideje a Kárpát-medence őslakói vagyunk. A rovásírás bizonyítja szkíta-hun-avar-magyar folytonosságunkat, mert ezeknek a népeknek régészeti emlékein megtalálható. A rovásírás emlékei bizonyítják, hogy a magyarok ősei már az újkőkorban írástudók voltak. Az előadó előadásában az első módszeresen összeállított gyűjteményét a Felvidék rovásírásos emlékeiről és rovásírással foglalkozó személyiségeiről mutatja be, bizonyítva a Kárpát-medence művelődéstörténeti egységét. „A rovásemlékek bizonysága szerint az ősi magyar rovásírás az egész Kárpát-medencében használatos volt. Felvidékről is van annyi rovásemlékünk, hogy ezt kimondhassuk. Ez tanulmányom egyik célja, ennek alátámasztása. Ezen kívül még két okból gyűjtöttem csokorba a felvidéki rovásemlékeket: Egyrészt apai részről családom felvidéki, nagyapám és dédnagyapám itt éltek, itt voltak kántortanítók és a rovásírást is tanították, tehát nekik tartozom ezzel. Másrészt a magyar művelődéstörténetnek is tartozom azzal, hogy ennek a jelentős területnek írásemlékeit csokorba gyűjtsem s átnyújtsam nemzetemnek.” – vallja Friedrich Klára.

19.00
Vetítéssel egybekötött előadás: „A földi élet fejlődése.”
Előadó: Dr. Nyakas Antónia, nyugalmazott tanszékvezető, egyetemi docens.
Előadásában az előadó a következő témaköröket érinti: Földi élet időrendi kialakulása és fejlődésének fontosabb lépései, Az élet legfontosabb jellemzői, felépítő elemek (makro és mikroelemek), vegyületek (enzimek, nukleinsavak), szabályozottság (genetikai kód), körfolyamatok, univerzális energiatároló, ATP, A fény szerepe a földi élet szerveződésében, a fotoszintézis, vízbontás, O2 a légtérben, Az élet egyeden belüli (sejtek, szövetek, szervek) és egyed feletti (populációk, társulások, bioszféra) szerveződési szintjei, A növény és állatvilág kölcsönhatásai.

20.30
Vetítéssel egybekötött előadás: „Új eredmények a Naprendszer kutatásban.”
Előadó: Zombori Ottó, csillagász, az Uránia Csillagda nyugalmazott igazgatója, a Magyar Asztronautikai Társaság tagja, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetés tulajdonosa.
Minden korosztályt meghódít lehengerlő előadásmódjával. Több mint három évtizede tart rendszeresen ismeretterjesztő előadásokat diavetítéssel, kísérletekkel színesítve a csillagászat, fizika, űrkutatás és kultúrtörténet legkülönbözőbb területeiről. Színes filctollaival sorra varázsolja az égitesteket a papírtáblára. Mondandóját humorral, filozófiával és költészettel fűszerezze csillagokról és bolygókról. Nyugállományba vonulása óta is lankadatlan lelkesedéssel szemléltet, ábrázol, tanít és mesél az égbolt, a fizika és az élet rejtelmeiről. Egyszerre szép és magvas gondolatával hív mindenkit egy képzeletbeli csillagutazásra a talán az Önök nevét viselő csillagok közé. Előadása csatlakozik az előző évek témaköreihez három újabb gondolatsorral kiegészítve: Új eredmények a Naprendszer kutatásban, Magyarország az ESA (Európai Űrügynökség) teljes jogú tagja lett, Mi kellett a csatlakozáshoz, a Magyar Űrtevékenység jelentősebb lépései, valamint egy Kopernikusz korú csillagász gondolatai Földről és Égről, az Emberről és a csillagokról, a hitről és a tudásról.

2015. július 9. (csütörtök)

09.00
Gyalogtúra a Szent László-forráshoz és a növénytemplomhoz.
A túra útvonala: Jászó (autókemping) – Debrőd (kultúrház) – Szent László-forrás – Jászó (autókemping). Ebéd, szalonna- és kolbászsütés a Szent László forrásnál, majd tájékoztató előadás a Szent László hagyományról a Felvidéken, és a Szent László növénytemplomról M. Molnár László. A gyalogtúrát vezeti M. Molnár László, természetbarát, szepsi lakos, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke.
Az est műsorvezető házigazdája: Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke.

16.00
Előadás: „Jövőnk a világban, helyünk Európában – a politikus szemével.”
Előadók: Vona Gábor, országgyűlési képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és Szávay István, országgyűlési képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke.
Az előadás egy előadássorozat része, Jövünk a világban, helyünk Európában címmel, a politikus, a közgazdász és a biztonságpolitikai szakértő szemével. Az előadások témakörei: Hazánk az Európai ágazati trendek tükrében, a globalizáció világban, Globális kihívások az Európai térben, A globális gazdasági és pénzügyi válság hosszú távú hatásai Európára, A válság regionális hatásai, A területi együttműködések meghatározó elemei, Kilátások és szakpolitikai ajánlások.

19.00
Koncert és éjszakai buli.
Koncert és éjszakai buli Bojszko „Öcsivel” és Bojszko Erikával, a Harmony Band együttes tagjaival. Az est háziasszonya: Tóth Ivetta, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány tagja.

2015. július 10. (péntek)

A nap műsorvezető házigazdája: Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke és Hadas Katalin, a Csemadok Kassa-környéke TV Elnökségének tagja.

10.00
Előadás: „Piramisok titkai.”
Előadó: Mihályi Molnár László, költő, publicista, középiskolai tanár, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke.
Az előadást vezeti Hadas Katalin, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány Elnökségének tagja.
A történelemkönyvek általában Egyiptom, Mezopotámia és Görögország, valamint Róma köré építik fel az ókori világról szóló ismereteiket, és alig két-háromszáz évvel ezelőtti fejtegetések alapján igyekeznek magyarázni a nagy építkezések lehetőségeit. De azzal nem foglalkoznak igazán, hogy ilyen hatalmas munkálatokhoz, ilyen precíz eljárásokhoz vajon hozzáférhetett-e az akkori emberi civilizáció. Nem foglalkoznak a hatalmas megalitokkal, az óriási és pontosan kifaragott kőtömbökkel, hogy miért készítették azokat, és arra sincs magyarázat, hogy hogyan, milyen eljárással, hiszen szabálytalan (többszögű kőlapok illeszkednek egymáshoz (amelyek miatt a földrengések máig nem rombolták le a falakat), sok helyen precíz szimmetriában a folyosó két oldalán ugyanazon „szabálytalanság” szerint (tehát nem véletlen, hanem tudatos mestermunka által). Akkor tehát mikor és kik alkalmazták ugyanazt az eljárást a Húsvét-szigetektől, Perun át, Egyiptom, Mezopotámia, Ujguria és a dél-szibériai Shoria hegységben. Ráadásul ezeket összekötve a földgömbön egy egyenes vonalat írhatunk le. Választ ne várjanak, de a kérdés azok felé fordul, akik talán majd egyszer megtalálják a kulcsot. Lehet, hogy a bibliai Paradicsom nem is ezen a Földön volt, és ide száműzte az Úr a tudás fájának gyümölcsét ostobán pusztító embereket?

16.00
Előadás: „Jövőnk a világban, helyünk Európában – a közgazdász szemével.”
Előadó: Boros Imre, közgazdász, politikus, volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.
Az előadás egy előadássorozat része, Jövünk a világban, helyünk Európában címmel, a politikus, a közgazdász és a biztonságpolitikai szakértő szemével. Az előadások témakörei: Hazánk az Európai ágazati trendek tükrében, a globalizáció világban, Globális kihívások az Európai térben, A globális gazdasági és pénzügyi válság hosszú távú hatásai Európára, A válság regionális hatásai, A területi együttműködések meghatározó elemei, Kilátások és szakpolitikai ajánlások.

19.00
Filmvetítés és beszélgetés: „Ahonnan elindultam… Reiter István portré.”
Portréfilm vetítése id. Reiter István hegedűművészről, karmesterről, zeneszerzőről és tanárról.
Tavaly ünnepelte 70. születésnapját a Kassán született hegedűművész. A Szlovák Filharmónia több évtizedes tagja, koncertmestere és számos kitűnő együttes gyakori vendége. Pályafutása során több száz tévé, rádió és hanglemez felvétel készült róla és vele. 1997-től zenetanári tevékenysége mellett a szóló, illetve a bécsi zene nagy ismerőjévé tökéletesítette magát. Saját zenekarával sikerrel lép fel a hazai és a külföldi közönség előtt. Könnyedén váltogatja a különböző stílusokat: a klasszikust, a bécsi szalonzenét és a modern tánczenét. Hosszú évek óta rendszeresen részt vesz, vagy saját zenekarával van jelen a legnívósabb bécsi bálokon. 1998-óta számos alkalommal képviselte Ausztriát bel-és külföldön, mondhatni bejárta az egész világot Johann Srtauss hagyományát követve, „Stehgeiger”-ként. Utána kötetlen beszélgetés T. Nagy Imrével, a portréfilm rendezőjével. A film a Bódva-völgyi Stúdióban készült, rendezte T. Nagy Imre, operatőr Nagy István, vágó ifj. Nagy Imre, A portréfilm időtartama: kb. 30 perc.

20.00
Koncert és éjszakai buli.
Koncert és éjszakai buli Varga Bertalannal és csapatával, az netROCK együttes tagjaival Alsóláncról. Az est háziasszonya: Balázs Judit, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány tagja.

2015. július 11. (szombat)

A nap műsorvezető házigazdája: Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke és Hadas Katalin, a Csemadok Kassa-környéke TV Elnökségének tagja.

10.00
Előadás: „Jövőnk a világban, helyünk Európában – a biztonságpolitikai szakértő szemével.”
Előadó: Prof., Dr. Nógrádi György, külpolitikai és biztonságpolitikai szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem Védelem- és Biztonságpolitikai Kutatóközpontjának vezetője.
Az előadás egy előadássorozat része, Jövünk a világban, helyünk Európában címmel, a politikus, a közgazdász és a biztonságpolitikai szakértő szemével. Az előadások témakörei: Hazánk az Európai ágazati trendek tükrében, a globalizáció világban, Globális kihívások az Európai térben, A globális gazdasági és pénzügyi válság hosszú távú hatásai Európára, A válság regionális hatásai, A területi együttműködések meghatározó elemei, Kilátások és szakpolitikai ajánlások.

15.00
Előadás: „Vissza a csendbe! – Mécs László életpályája és költészete.”
Előadó: Mihályi Molnár László, költő, publicista, középiskolai tanár, a Csemadok Kassa-környéke TV alelnöke. Az előadást vezeti Hadas Katalin, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány Elnökségének tagja.
Mécs László 120 éve született kiváló költő, premontrei pap sok-sok szállal kötődik vidékünkhöz is. Viszont az irodalomkönyvek, irodalomkritikák a kommunista időszak kirekesztő jellegét követve máig sem fogadják el őt. Kötelességünk tehát helyére tenni életművét. Mécs László a két világháború közötti vallásos líra legnépszerűbb, leghatásosabb egyénisége. A felszabadulás után kimaradt a megújult magyar költészetből. Magányos emlékezetében élete állomásait a keresztút fájdalmas állomásainak látta. Utolsó verseiben a halállal, az elmúlással megbékélő ember képe villan fel.

16.30
Önálló est a templomban: „Legyen világosság!”
Előadó: Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja.
A jászóvári Premontrei Apátság Keresztelő Szent János-templomában Pregitzer Fruzsina Mécs László műveiből összeállított estet mutat be. Zongorán kíséri Nagy Dávid. Idén emlékeztünk meg a premontrei költő születésének 120. évfordulójára. 1918-ban éppen ebben a templomban szentelték pappá. Az önálló est előtt Bartal Károly Tamás, nyugalmazott premontrei apát előadást tart Mécs László, magyar premontrei szerzetes, költő, lapszerkesztő életéről, munkáságáról, pappá szenteléséről és könyvtáros éveiről a jászóvári templomban, erdélyi körútjáról, börtönbüntetéséről, pannonhalmai utolsó időszakáról.

19.00
„Borkóstoló.”
Az előadás után borkóstoló az étterem előtti teraszon. A borkóstoló olyan világ hangulatát idézi meg, ahol az egész művelődési tábor egybeforr a szőlészet és a borászat örömeivel, nehézségeivel. Rendhagyó este lesz ismét a borkedvelőknek. Az est házigazdája: Mihályi Molnár László.

2015. július 12. (vasárnap)

11.00
Ünnepi szentmise a templomban.
Ünnepi szentmise a jászóvári Premontrei Apátság Keresztelő Szent János-templomában.

14.00
Jászó Napja 2015.
Isten hozta Jászón! – kultúrműsor és piknik.
A rendezvényre és a kultúrműsorra a Csemadok Jászói Alapszervezet szervezésében kerül sor. Műsorvezető: Hadas Katalin, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány Elnökségének tagja. A hangulatot fokozza: Benko Fruzsina Borbála, népdalénekes, a 2012-es Fölszállott a páva népzene- és néptánc vetélkedő szereplője, Gömörsídről, Cserépszín Énekcsoport Makrancról, Tüzike Énekcsoport Debrődről, Mariska néni – Kalász Valéria Szádalmásról, Berta Lucia Fanni, népdalénekes Abaújszináról, az Abaújszinai Rozmaring Néptáncegyüttes, Abaújszinai Hagyományőrző Csoport és az Abaújszinai Rozmaringsarj Gyermek Néptánccsoport, Demko András, népdalénekes Nagyidáról, Rezes Gyula, népdalénekes, Szepsiből, Tóth István, a magyarországi Turáról, Jászó testvérközségéből, a magyarországi Cserépfalui Zeneiskola tanulói Daragó Károly vezetésével és a Lámpa együttes Szepsiből jászói szólóénekessel, Nozdrovicky Natáliával.

18.00
Táborbontás.
Vacsora után táborbontás, hazatérés.

A körülmények alakulásától függően a műsort a szervezők megváltoztathatják.

A tábor napirendje és rendszeres napi programok

07.00 Ébresztő
08.00 – 09.00 Reggeli
10.00 – 12.00 Játszóházi foglalkozások
10.00 – 12.00 Délelőtti előadások
12.00 – 13.00 Ebéd
15.00 – 18.00 Délutáni előadások és játszóházi foglalkozások
18.00 – 19.00 Vacsora
19.00 – 22.00 Esti előadások, zenés programok
19.45 – 20.00 Meseház gyerekeknek, vezeti Boda Ferencné
22.00 – 24.00 Tábortűzgyújtás, tábortűznézés, tematikus vitafórumok a napi előadások kapcsán, zenés programok
24.00 Takarodó

Játszóházi és kézműves foglalkozások:
Kézműves programok, nemezelés, selyemfestés, gyöngyfűzés. Fazekasmesterség. Ügyes kezek – környezetünkben található természetes anyagok, hétköznapi tárgyak praktikus vagy díszítő elemekké varázslása. Játszóházi foglalkozások – gipszfigurák festése, gyöngyfűzés, agyagozás, papírfigurák készítése, arcfestés. Gyékényezés, edényalátétek készítése. Kukoricacsuhé, babák, virágok, madarak és szalmadíszek készítése.

Szervezési tudnivalók:

Részvételi díj: 80,- €, személyenként egész hétre (6 éjszaka), egy napra 15,- €.
Elszállásolás: Az autókemping felújított faházikóiban (az autókemping tavasztól a Jászói Községi Hivatal és Önkormányzat tulajdona), korlátozott létszámban (max. 100 személy), és saját sátorban (kb. 40 személy). A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést (új szakáccsal, új személyzettel és a lehető legjobb kajával) – naponta háromszor, valamint a foglalkozások, az előadások és a mesterségek költségeit.
Az egészségügyi kártyát minden táborozónak magával kell hoznia, szüksége lehet rá, és a tábor idején a biztosítását mindenki saját maga intézi.

Levélcím és elérhetőség:

Érdeklődni és jelentkezni a következő címen és telefonszámon lehet: Személyesen a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya titkárságán (a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ épületében, Szepsi, Fő utca 52. szám alatt), továbbá telefonon, levélben vagy e-mailben.

Postacím:
Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya / Oblastný výbor Csemadok Košice-okolie / Hviezdoslavova 32, P.O.Box 63 / 045 01 Moldava nad Bodvou
Mobil: 00421 / 905 818 377 – E-mail: szepsi@csemadok.sk
Számlaszám: 7800182 / 5200, OTP Banka Slovensko, a.s.

A rendezvény főtámogatója:
Dianthus, zöldség, gyümölcs – Csoltkó Éva, magánvállalkozó – Jászó

A rendezvény további támogatói – magánvállalkozók:
Firma Bubi – Bubenko György – Sacca, Stonel – Lukács Zoltán – Szepsi, Tolfi – Tóth László – Makranc,
Abosi László – Szeszta, Agroprodukta, a.s. – Nagykapos,
Bodva Servis papírüzlet – Beniczky Beáta – Szepsi, Gergely László – Somodi Mezőgazdasági Szövetkezet

szepsi-jaszoi-nyari-egyetem-2015

Rövid URL
ID66323
Módosítás dátuma2015. július 5.

Hibát talált?

Üzenőfal