Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

„Határon túlról a határon innen – Hogyan látják a határon túli magyarok Magyarországot”


Esemény részletek


Az MR1-Kossuth Rádió pályázatot hirdet határon túli újságírók számára

Budapest, 2009. december 1. – Az MR1-Kossuth Rádió „Határon túlról a határon innen – Hogyan látják a határon túli magyarok Magyarországot” címmel pályázatot hirdet.

„A pályázatra olyan 3-15 perc terjedelmű magyar nyelvű műsorokat várunk, amelyek témáikban azzal foglalkoznak, hogyan látják a határon túli magyarok Magyarországot, az anyaországbéli magyarokat. Olyan anyagok beérkezését várjuk, amelyek újszerűen, meglepő témaválasztással vagy megközelítéssel dolgozzák fel a pályázat tárgyát.” – mondta Kerényi György az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője.

A felhívásra minden nem magyar állampolgárságú, vagy külföldi állampolgársága mellett magyarral is rendelkező 35 év alatti magyar nemzetiségű és/vagy magyarul (is) alkotó pályázó/személy nyújthatja be pályázati anyagát.
Pályázni bármely műfajban, a megadott tárgyon belül bármilyen témával lehet. Kizárólag a meghirdetett tárgyban, kifejezetten a pályázatra készített műsorokat lehet benyújtani, más nyílt vagy meghívásos pályázatra, esetleg felkérésre született műsorral jelen pályázaton indulni nem lehet. A pályaműveket a Magyar Rádió által összeállított szakmai zsűri bírálja el.
„Az MR1-Kossuth Rádió számára fontos a magyar nyelvű rádiós művek tárházának gazdagítása, valamint a színvonalas magyar műsorkészítés támogatása. A sikeres pályaműveket az MR1-Kossuth Rádió fogja bemutatni” – fűzte hozzá Kerényi György.

A pályadíjak:

1. helyezett: 300.000.- Forint
2. helyezett: 250 000.- Forint
3. helyezett: 100.000.- Forint

A pályaművek beérkezési határideje: 2010. február 4. Bővebb információ a www.radio.hu internetes portálon található.

Dátum: 2009-12-01-tól – 2010-02-04-ig
Rendező: MR1-Kossuth Rádió
Rövid URL
ID37171
Módosítás dátuma2009. december 1.

Hibát talált?

Üzenőfal