Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Esterházy Jánosra emlékezik a Rákóczi Szövetség

Esterházy Jánosra emlékezik a Rákóczi Szövetség

Idén március 9-én vasárnap kerül sor az Esterházy János Emlékünnepségre Budapesten. Az emlékünnepség 10 órakor koszorúzással veszi kezdetét a Szép utcában (Bp. V. ker., Szép u. 3.), Esterházy János emléktáblájánál, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán folytatódik (Bp., Múzeum krt. 4. Fő épület).
A Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság 1991 óta rendezi meg az Esterházy János Emlékünnepségét, amelynek keretében minden évben Esterházy Emlékplakettet és elismerő oklevelet adományoz olyan személyek és intézmények részére, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve gróf Esterházy János mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért kiemelkedő munkát végeztek.
Az emlékünnepségen beszédet mond Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Répás Zsuzsanna, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság tanácsának elnöke.

Rövid URL
ID55765
Módosítás dátuma2014. március 6.

Hibát talált?

Üzenőfal