Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Emlékezés Búcsi Terézre

Emlékezés Búcsi Terézre

A megdöbbenés nem múlik, hihetetlen, hogy a következő Csemadok rendezvényen már nem fog tevékenykedni, segíteni, szervezni. 2017. december 11-én még verset mondott a Szivárvány énekkar Karácsonyi Koncertjén, a vendégeket fogadta, szervezett, pörgött egész este. Ő az, aki helyettesíthetetlen. Csak egy óriási hiányérzet, űr marad utána. Segítőkészsége, munkabírása határtalan volt.

A Csemadok Párkányi Alapszervezete vezetőségében a titkári funkciót töltötte be, az Érsekújvári Területi Vásztmánynak az alelnöke volt, főként a déli régió területét képviselte. Ismerte a képviselt terület minden Csemadok alapszervezetét, rendszeresen látogatta rendezvényeiket, mindenhol szeretettel várták, fogadták. Tele volt tervekkel, ötletekkel; már megkezdte a jövő évi történelmi vetélkedő szervezését a régió alapiskolásai részére. Egyelőre bénultan állunk,  a jövő nehéz lesz nélküle.

Tevékeny lelke nyerjen nyugalmat az örök béke honában. A sok-sok barát, ismerős, munkatárs sokáig nem felejti Teréz mindig mosolygós arcát.

Boócz Mária

 

Hír a Felvidék.ma oldalon ITT olvasható.

TelepülésIpolyszalka, Szalka [Salka], Párkány [Štúrovo]
Rövid URL
ID93466
Módosítás dátuma2017. december 18.

Hibát talált?

Üzenőfal