Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Egyéb – Verséneklők szakmai találkozója

Egyéb – Verséneklők szakmai találkozója

2011. december 28-án második alkalommal került megrendezésre a Verséneklők szakmai találkozója, melynek Érsekújvár adott otthont. Bár az ünnepek miatt a létszám idén szűkösebb volt, a résztvevők nagyon hasznos munkát végeztek.

A szakmai találkozó fő célja a felvidéki magyar verséneklők eszmecseréje, egymás megismerése, szakmai segítése. Bízunk benne, hogy az ott elhangzottaknak jövőre látható eredménye lesz, hiszen 2012-ben jubilál a Verséneklők szakmai találkozója. Beindult valami, aminek egy sokkal nagyobb összefogás lesz az eredménye, és gyorsabb lesz a kommunikáció is. Láthatóbbak és ismertebbek lesznek verséneklőink, hiszen amit ők képviselnek az mind egyedi és nagyon értékes. Felvállaltuk, hogy Tompa Mihály vers és prózamondó verseny verséneklő kategóriájának népszerűsítését zeneiskolákon, zenetanárok és amatőr zenészek körében.

A részt vevők elbeszélgettek Zsapka Attilával – a KOR-ZÁR verséneklő zenekar énekesével – a verséneklők jelenlegi helyzetéről, lehetőségeiről, nehézségeiről. A szakmai találkozó megkoronázásaként a verséneklők részt vehettek a KOR-ZÁR lemezbemutató koncertjén.

Térbeli jellemzőkÉrsekújvár,
Rövid URL
ID34780
Módosítás dátuma2012. január 16.

Hibát talált?

Üzenőfal