Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Dinnyés József daltulajdonos Dunaszerdahelyen

Dinnyés József daltulajdonos Dunaszerdahelyen


2015. február 12-én, csütörtökön 18.00 órakor a dunaszerdahelyi Bacsák utcai Csemadok Házban.

Az összeállítás (Dalaim negyvenöt éve – DVD) új az irodalmi ismeretterjesztés kiadványai között. Ezernégyszáz énekeit vers háromszáz költő tollából. Válogatás ötszáz év magyar költészetéből. A versek barátai az összeállítás segítségével olyan válogatást ismerhetnek meg, amit közel fél évszázadon át írt dalaim közül válogattam. Ez nem lexikon, nem is tankönyv, még csak nem is szöveggyűjtemény. Az adatok képes vezetésével a tartalmat csoportokban ismerhetjük meg. Ezek felhasználásával történelmi, irodalmi, ünnepi megemlékezésekhez kereshet az érdeklődő verseket. Az ABC betűi mögött értelemszerűen a költők sorakoznak. Rövid életrajzok és könyvek, kiadványok felsorolásával a könyvespolc felé terelhetjük az érdeklődőket. Iskolai és közkönyvtárak számára, továbbá nemcsak tankönyvi segédletként kitűnően alkalmazható az általános; és középiskolai (irodalom) oktatásban.
A versgyűjtemény irodalom és történelem órák oktatási kiegészítője. A DVD célja, hogy a költők korhű társadalomszemléletét bemutassa, megismertesse, iskolai könyvtáros tanárok, közkönyvtárosok, versbarátok és könyvtárlátogatók is nagy hasznát vehetik.

Az énekes, gitáros lemezéből 75 darabot ajándékoz a felvidéki magyar iskoláknak a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet lebonyolításában.

TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
Rövid URL
ID64637
Módosítás dátuma2015. február 19.

Hibát talált?

Üzenőfal