Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiválja Érsekújvárban a Lovardában, 2016 május 26-27-én kerül megrendezésre. Fokozatosan bemutatjuk a Csengő Énekszó fellépőit, ma a csütörtök esti  vendég-énekkar mutatkozik be:


A Czuczorosok énekkara a Czuczor Gergely Alapiskola valamikori, különböző korosztályok énekkari tagjaiból állt össze újra 2011-ben, amikoris az alapiskola minden évben megrendezésre kerülő, Czuczorosok, itt a helyetek! jótékonysági rendezvényen meglepetés fellépők voltak. Az ötlet 2011 elején fogalmazódott meg pár valamikori énekkarosban, hogy milyen jó volna, ha a városban működne egy magyar énekkar, kórus, ahová a magyar alapiskola mindenkori tanulói és minden magyar ember szívesen járna. Megkezdődött a szervezkedés, a kérdezősködés, és aztán megkezdődtek a próbák. A szép számban összeverbuvált énekkar tagjai egyhangúan úgy döntöttek, hogy kell egy karnagy és egybehangzóan egy ember nevét mondták ki, Szaló Éváét. Repertoárnak nosztalgiából egykor énekelt dalokat válogattak össze, ám saját stílus keresve örökzöld popslágereket, megzenésített verseket is énekeltek, énekelnek. Az énekkarnak az első fellépéstől kezdve saját kis zenekara van, a szintén Czuczoros fiúk – Fekete Tamás (zongora), Hugyivár Ádám (gitár), Borka Dávid (ütősök), Hoffman Andor (furulya).

Az énekkar 2014-ben elfogadta a 10. születésnapját ünneplő Érsekújvári Rockszínpad fellékérését, és aktív szerepelt vállalt a Jézus Krisztus Szupersztár rockoperában. Az előadás érdekessége, hogy az Érsekújvári Rockszínpadot első ízben kísérte élő zenekar és kórus, ezáltal az előadásnak 100 szereplője volt.

A Czuczorosok énekkara minden évben advent első vasárnapján szerepel az óriási adventi koszorúnál, az első gyertya meggyújtása előtt. Az énekkar heti rendszerességgel próbál, a tagok között jó baráti kapcsolat van, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2016-ban az énekkar már 5 éves lesz.

czuczorosok

czuczorosok_kiegeszitozenekar

CSENGŐ ÉNEKSZÓ esti vendég-énekkara:
Érsekújvár, 2016. május 26. , 19.00 ó.

Műsor:

Várnai Ferenc – Babits Mihály: Mindenik embernek…

Bárdos Lajos: Tisza partján

Gabriello Chiabrera: La Violetta

Bársony Bálint-Fenyvesi Ágnes-Rieger Attila: Barackfa, zongorán kísér: Fekete Tamás

Bővebben a Csengő Énekszóról ITT olvashat.

TelepülésÉrsekújvár, Újvár [Nové Zámky]
Rövid URL
ID79043
Módosítás dátuma2016. május 18.

Hibát talált?

Üzenőfal