Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Metzner Valéria

Metzner Valéria (Csemadok Életműdíj) - 2020

Metzner Valéria olyan családban nőtt fel, melyben a Csemadok szinte minden nap jelen volt, hisz édesapja a kezdetektől 20 éven át oszlopos tagja volt a színjátszó csoportnak.
Ő is fiatal kora óta tagja, később vezetőségi tagja a Csemadoknak, majd 1987-től a Rétei Alapszervezet elnöke. Ezt a funkciót 1997-ig töltötte be. Eközben igyekezett bővíteni a szervezet tevékenységét, de fontos feladatnak tartotta az alapiskolával való szoros együttműködés kialakítását is. Elnöksége idején kezdett az alapszervezet az iskolások részére irodalmi délutánokat, szavalóversenyeket, játszóházakat szervezni. A vezetőség segítségével olyan rendezvényeket valósított meg, tevékenységet fejtett ki, amely elnyerte a tagok és lakosok tetszését: pl. színházi előadások, szüreti és farsangi bálok, működő citerazenekar, megújult színjátszó csoport.
A Csemadok megalakulásának 50. évfordulója alkalmából összeállította az „Emlékezés“ c. kiadványt, mely fényképekkel gazdagítva mutatja be az alapszervezet fél évszázados tevékenységét. 2000-ben, a magyar oktatás újraindításának 50. évfordulója alkalmából az alapiskoláról összegyűjtött anyagból jelent meg az „Én iskolám köszönöm neked…“ c. könyve. Harmadik kiadványa, az „Adalékok az emlékezéshez“ című, a Csemadok megalakulásának 70. évfordulójára jelent meg, és az utolsó 20 év gazdag munkáját tartalmazza.

Itt megtekinthetőek:

Emlékezés
Én iskolám köszönöm neked…
Adalékok az emlékezéshez

KategóriaCsemadok Életműdíj
TelepülésRéte [Reca]
Év2020
Rövid URL
ID117409
Módosítás dátuma2020. június 12.

Hibát talált?

Üzenőfal