Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye, a Felvidéki Magyar Értéktár kezelője

Bárdos Gábor

Bárdos Gábor (Gyurcsó István Közművelődési Díj) - 2016

1953-ban született. Tizenéves korában kapcsolódott be a Csemadok Szenci Alapszervezetének a munkájába és a Szenci Molnár Albert Napok körül szorgoskodott. Műsorvezetőként klubesteket, koncerteket, előadásokat szervezett. Nyitrán a főiskolai kollégiumi rádió magyar nyelvű adását szerkesztette. A katonaság után Pozsonyba, a Csemadok Központi Bizottságának szervezési osztályra került. 1985-ben a somorjai kultúrház igazgatója lett.
1988-tól 1995-ig ismét a Csemadokban dolgozott. Titkárságvezetője, művészeti titkára, országos titkára volt a Szövetségnek. A zselízi és a gombaszögi fesztiválok, a Jókai Napok és más rendezvények szervezését is irányította. Ezt követően, feladva munkahelyét, Somorján kezdett tanítani. Ekkor sem szakította meg kapcsolatát a Csemadokkal, hiszen aktívan tevékenykedett a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányában és a Gyurcsó István Alapítványban. Alelnöke és több éven át elnökségi tagja volt a választmánynak.
Somorján a helyi szervezet vezetőségi tagja. Hivatalvezetőként, alpolgármesterként és jelenleg polgármesterként is aktívan segíti a Csemadok munkáját. A Duna Menti Tavasz járási versenyének házigazdája és a helyi kultúra aktív támogatója.

KategóriaGyurcsó István Közművelődési Díj
TelepülésSzenc [Senec], Somorja [Šamorín]
Év2016
Rövid URL
ID74392
Módosítás dátuma2020. május 27.

Hibát talált?

Üzenőfal