Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Csemadok évzárók, ünnepi ülések a dunaszerdahelyi járásban

Folytatódnak a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya alapszervezeteinek évzáró és egyúttal ünnepi gyűlései, a Csemadok megalakulásának 65. évfordulója alkalmából.

Január második hétvégéjén, január 17-én, Felsővámoson, illetve Nagyszarván emlékezett meg a két település a jeles évfordulóról közel 150 érdeklődő jelenlétében.
Január 18-án, vasárnap Pozsonyeperjesen tartották a Csemadok alapszervezet ünnepi ülését.
A Csemadok Pozsonyeperjesi Szervezetének 215 tagja van, közülük 110-en vettek részt a szervezet évzáró közgyűlésen, amelyen megemlékeztek a Csemadok megalakulásának 65. évfordulójáról is. Az ünnepi rendezvényen megjelent Csiba Jarmila polgármesterasszony, Varga Denisza az alapiskola igazgatónője. A polgármesterasszony megköszönte az alapszervezet munkáját, és fáklyavivőinek, Rigó Sándor elnöknek, illetve Ágh Erzsébetnek átadta az önkormányzat elismerő oklevelét és ajándékát.
A Csemadok Területi Választmánya képviseletében Sátor Zoltán elnök, Lázok Attila titkár, valamint Varga László területi elnökségi tag vett részt a rendezvényen, aki megemlékezett az alapszervezet megalakulásának 65. évfordulójáról, illetve bemutatta legújabb könyvét „Hatvanöt évvel ezelőtt történt” címmel és az ebből – a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet által – készített vándorkiállítást.
Sátor Zoltán elnök is köszöntötte a rendezvény résztvevőit, és átadta a területi választmány oklevelét az alapszervezet aktív tagjainak. A kultúrműsorban felléptek az alapiskola tanulói, az Ágh Erzsébet vezette bábcsoport, az énekkar tagjai és a Pósfa zenekar.

 

 

 

 

Rövid URL
ID63982
Módosítás dátuma2015. január 19.

Hibát talált?

Üzenőfal