Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Civil konferencia a szlovákiai magyar oktatás kihívásairól és az arra adható civil válaszokról

Civil konferencia a szlovákiai magyar oktatás kihívásairól és az arra adható civil válaszokról

A szlovákiai magyar oktatás kihívásairól és az arra adható civil válaszokról tanácskoznak Gyűgy-fürdőn október 9. és 11. között a Rákóczi Szövetség szervezésében.
A Rákóczi Szövetség a szlovákiai magyar oktatás előtt álló kihívásokról szervez civil konferenciát a felvidéki Gyűgy-fürdőn 2015. október 9. és 11. között. Szlovákiában jogszabályi változások miatt az alap- és középfokú magyar intézményi hálózat a finanszírozás megváltozása miatt jövőre komoly problémákkal szembesülhet, akár intézmények megszűnése, összevonása is napirendre kerülhet.
A konferencián a Rákóczi Szövetség 25 regionális partnerszervezetének képviselői vesznek részt, Pozsonytól Nagykaposig. A résztvevő szervezetek képviselői évek óta a Szövetség sikeres Beiratkozási Programjának helyi szervezői, a szlovákiai magyar iskolaválasztási kampányok civil önkéntesei.
A konferencia célja, hogy a szlovákiai magyar oktatás kihívásaira megfelelő civil választ és cselekvési tervet dolgozzanak ki a jelenlévők, a szakmai szervezetek és az oktatási intézmények segítése érdekében. A találkozón kiemelt téma lesz a magyar iskolaválasztást segítő civil Beiratkozási Program, az állami oktatás-nevelési támogatás és a szlovákiai magyar oktatási színvonalának javítása. Ezzel összefüggésben egy mintaprogram kidolgozására is sor kerül.
A rendezvény többek között részt vesz Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Jókai Tibor, a Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség elnöke, Albert Sándor egyetemi tanár, oktatáskutató, Őry Péter, a Pro Civis Polgári Társulás elnöke, Fodor Attila oktatáskutató, Takaró Mihály, a Kárpát-medencei Magyartanárok Kulturális Egyesületének elnöke, Morvay Levente tanácsadó.

TelepülésGyűgy [Dudince]
Rövid URL
ID69989
Módosítás dátuma2015. október 8.

Hibát talált?

Üzenőfal