Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A héten fokozatosan bemutatjuk az idei érsekújvári Verséneklők Szakmai Fórumának résztvevőit, ma a ‘Cantus et ignis’ vezetőjét, Tóth Lehelt.

A tíz évvel ezelőtt megalakult zenekar nevének jelentése: ének és tűz. Lehel tíz éves lehetett, amikor először fogott gitárt a kezébe, s autodidakta módon tanult gitározni. Az egyházi beat-nek komoly hagyománya van a világban  (Michael W. Smith vagy akár Sillye Jenő), s ez a vonal fertőzte meg Lehelt is már vagy tíz évvel ezelőtt. A zenekarral fesztiválokon, keresztény alkalmakkor, lelki napokon lépnek fel. Az együttes legújabb formációját fiatalok alkotják: Fekete Tamás zongorázik, Fehér Richárd szólógitározik, Lehel akusztikus gitáron játszik, Enricqe Del Rosario – aki a Dominikai Köztársaságból költözött át tíz évvel ezelőtt Érsekújvárba – basszusgitározik.

toth_lehel

A Verséneklők Szakmai Fórumát Érsekújvárban szervezik a Csemadok-házban 2016. december 9-én, péntek délutántól másnap délig. Pénteken este hattól egy gálaműsor keretében a résztvevő együttesek mellett Tolcsvay Béla verséneklőt is köszönthetjük a színpadon.

Szeretettel várjuk Önöket is az ingyenes rendezvényünkre!
Facebook esemény ITT

 

Mentés

Mentés

Mentés

TelepülésÉrsekújvár, Újvár [Nové Zámky]
Rövid URL
ID85972
Módosítás dátuma2018. június 14.

Hibát talált?

Üzenőfal