Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Beharangozó 5. – Kürt

Beharangozó 5. – Kürt

Kovács Tamás, a Kürti Települési Értéktár egyik alapítója beszélget Kasnyik Tamással a Kürti Borfesztiválról, Sütő Zsolttal a Kürti Kötésfesztiválról, anyával és lányával: Szendi Tündével az értéktáras közösségről, Szendi Erikával a csapatmunkáról és lehetőségekről az értéktári munkában. 

Értékek útján, 4. állomás: Gyorsan változó világunkban sokszor feledésbe merülnek nagyjaink alkotásai, szokásaink, építészeti értékeink, népi hagyományaink, környezetünk szépségei. Ezen értékek összegyűjtése, rendszerezése és nyilvántartása céljából jött létre a Felvidéki Értékgyűjtő Mozgalom. A Bátkai Települési Értéktár Bizottság elnökét, a helyi alapiskola igazgatóhelyettesét Gyurán Ágnest kérdezte a részletekről Nyitrai Nóra.

Értékek útján, 3. állomás: Beszélgetés Huszár Lászlóval, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatójával, a Felvidéki Értéktár Bizottság elnökével. 

Értékek útján – 2. állomás: A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet beszélgetésében Szász Veronika, az Édes Gergely Alapiskola igazgatója, Fišer Angéla pedagógus, Zajos Kincső és Rontó Zsolt diákok beszélnek a madari Érték-programról, melynek keretén belül helyismereti, helytörténeti munkafüzetet és olvasókönyvet készítettek.  Aki kérdez: Rancsó Andrea, a Felvidéki Értéktár Bizottság szakmai alelnöke.

Értékek útján – 1. állomás: A Felvidéki Értéktár Bizottság beszélgetésében Czibor Angelika, Hovany Renáta, Rancsó Andrea  és Lucza Ákos beszélget értékekről, iskolai értékfeltárásról és oktató nevelő munkáról, közösségről és jövőképről. Aki kérdez: Kotiers Róza, egyetemista, a Diákhálózat aktív tagja.

Rövid URL
ID122903
Módosítás dátuma2020. augusztus 4.

Hibát talált?

Üzenőfal