Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Ág Tibor, a Magyar Kodály Társaság tiszteletbeli tagja

Ág Tibor, a Magyar Kodály Társaság tiszteletbeli tagja

Az 1987-ben alapított Magyar Kodály Társaság május 5-én megtartott közgyűlésén – hagyományainak megfelelően – új tiszteltbeli tagokat választott. A 2012. évi kitüntettek egyike a Nagymegyeren élő Ág Tibor zenetanár, karnagy, a szlovákiai magyar népzene jeles kutatója.
A tiszteletbeli tag címet a Társaság olyanoknak adományozza, akik Kodály Zoltán szellemében munkálkodnak, akik hozzájárulnak Kodály életművének megismertetéséhez és zenei nevelési elveinek érvényesülését segítik. Ág Tibor a második a Kodály-örökség szlovákiai gondosai között, aki megkapta a MKT tiszteltbeli tagja címet. 2007-ben Mézes Rudolfot, mint a galántai Kodály Napok fő szervezőjét választották a tiszteletbeli tagok sorába.
A kitüntetésről szóló okleveleket június 4-én a budapesti Kodály Emlékmúzeumban, a MKT elnökségi ülésén adja át  Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző, a MKT leköszönő elnöke. Ág Tibor mellett elnyerte a megtisztelő címet dr. Sárosi Bálint népzenekutató (Budapest), Medveczky Ádám karnagy (Budapest), Guttmann Mihály zenetanár-karnagy (Kolozsvár) és dr. Szöllősy-Vágó László, a Vajdasági Magyar Művelődési Egyesület főtitkára (Szabadka).

Rövid URL
ID34862
Módosítás dátuma2015. augusztus 25.

Hibát talált?

Üzenőfal