Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Adalékok az emlékezéshez, a Csemadok 70 éve Rétén

Adalékok az emlékezéshez, a Csemadok 70 éve Rétén

A Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából egy egész heti ünnepségsorozatot rendezett alapszervezetünk vezetősége.

20 évvel ezelőtt, az 50. évforduló tiszteletére szervezetünk kopjafát avatott fel, melyet Csicsói Nagy Géza készített. Akkor “Emlékezés” címmel Metzner Valéria, alapszervezetünk tagja szerkesztésében az 50 év munkájáról könyvet adtunk ki. Mivel szervezetünk aktív tevékenységet fejtett ki az 50 évet követően, és teszi ezt tovább is, a vezetőség úgy döntött, hogy az emlékek fonala ne szakadjon meg, adjunk számot az utóbbi 20 év munkájáról is. Így született meg ugyancsak Metzner Valéria munkája, az “Adalékok az emlékezéshez 2000-2019” c. kiadvány, melynek borítóján a kopjafa látható. Ennek a kiadványnak a bemutatója és „keresztelője” 2019. november 14-én volt a helyi kultúrházban.

A könyv szerkesztőjének beszélgetőtársa falunk szülöttje, Huszár László volt. A kultúrház az utolsó helyig megtelt tagjainkkal és vendégeinkkel, akik bő egy órán át figyelmesen hallgatták a beszélgetést frissítő mellett. Gyurcsi Pomichal Mária elnök és Metzner Zoltán alelnök a könyvet “útjára bocsátotta”. majd következett a megvásárolt könyvek dedikálása. A gazdag fényképanyaggal ellátott kiadványban többen szerepelnek az egyes rendezvények kapcsán, ezért nagy volt az érdeklődés a könyv iránt, és természetesen azért is, mert részletesen tartalmazza a 20 év tevékenységét, sok szép emléket idéz fel a tagság körében.

E kiadvány nem jöhetett volna létre a Pozsony megye, a rétei önkormányzat, Metzner Zoltán polgármester, a Szenc és Vidéke Társulás anyagi támogatása nélkül.

Metzner Valéria, Gyurcsi Pomichal Mária

TelepülésRéte [Reca]
Rövid URL
ID115838
Módosítás dátuma2019. november 21.

Hibát talált?

Üzenőfal