Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programjáról

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programjáról

Több mint 3000 középiskolás utazhat március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 92 magyarországi középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. A Diákutaztatási Program keretében több mint 3000 magyarországi középiskolás diák utazhat március 15-én valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival.
Az utazó iskolák közül március 15-én 41-en utaznak Felvidékre, 39-en Erdélybe, 7 iskola utazik Délvidékre, 2 iskola Kárpátaljára, 1 középiskolai csoport Szlovéniába, és egy-egy csoport látogat Ausztriába és Csehországba.
A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segített a fogadó iskola közvetítésében.

1994 óta hirdeti meg Március 15-i Diákutaztatási Programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett.
A Szövetség múlt évi Diákutaztatási Programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 309 Kárpát-medencei középiskola több mint 8300 diákja utazhatott.

A Március 15-i Diákutaztatási Program sikeres pályázói:

Fullscreen Mode

Forrás: Rákóczi Szövetség

Rövid URL
ID55859
Módosítás dátuma2014. március 12.

Hibát talált?

Üzenőfal