Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A Pletykás asszonyokról

A Pletykás asszonyokról

A DMT kísérő programjai között megtalálható volt a pedagóguszövetség keretein belül szerveződött Színjátszó Csoport fellépése is. A csoport a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXV. jubileumi országos találkozójára készülődve alakult olyan aktív, lelkes pedagógusokból, akik gyermekként, fiatalként aktív részesei voltak a magyar kulturális életnek, sokszor álltak színpadon, de aztán a  pedagógus hivatás az évek során többüket messzire sodorta a színpad világától.  A csoport tagjai között vannak olyanok is, akik maguk helyett gyermekeket, gyermekcsoportokat készítenek fellépésekre, kultúrműsorokra, színpadi versenyekre.

Kotiers Éva, a hetényi Tarczy Lajos Alapsikola tanára, rendszeres DMT-os felkészítő, valamint Czibor Angelika iskolaigazgató fejében fordult meg az ötlet, hogy a 25 éves jubileumi országos pedagógustalálkozó alkalmából színpadra szólítsák az előadói vénával megáldott kollégákat. A megkérdezettek boldogan vállalták a felkérést, annak ellenére, hogy a csoport tagjai csak telefonon, interneten tudtak kommunikálni egymással, és csak a rozsnyói fellépés alkalmával találkoztak először.  Itt, a rozsnyói találkozón Huszár László, látva a kollégák kreativitását, meghívta a csoportot a DMT-re, ahol a fellépés előtt tudtak egy gyors próbát összehozni.

A választott rövid jelenet megmutatta peagógusaink játékosságát, vidámságát, címe, „A pletykás asszonyok“.

A jelenetet előadták:  Gáspár Eszter, Kocskovics Gabriella, Kosár Mónika, Kotiers Évai, d. és ifj. Laboda Róbert, Lelkes Ágnes, Rancsó Andrea, Rancsó Péter, Salgó Gabriella, Sándor Anna.

Rozsnyón a felllépők között volt még Hajtmann Béla, Győző Andrea, Németh Zsuzsa, Fonód Marianna, akik egyéb elfoglaltságaik miatt most nem tudtak jelen lenni.

Czibor Angelika

Rövid URL
ID108525
Módosítás dátuma2019. június 6.

Hibát talált?

Üzenőfal