Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A Harkácsi Pimpók Szegeden

A Harkácsi Pimpók Szegeden

A Duna Menti Tavasz után a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválon a Harkácsi Pimpók

A Duna Menti Tavasz tornaljai válogatóján nyújtott teljesítménye, és a válogatóbizottság javaslata alapján a Harkácsi Pimpó Bábcsoport meghívást kapott Szegedre, a XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválra, ahol Felvidéket sikeresen képviselték.

Mit mesél erről Vezér Klára, a csapat vezetője?

Bábcsoportunk, a Harkácsi Pimpó Bábcsoport, kedves meghívásnak tett eleget.  Csapatunk május 7-én hajnalban kelt útra. A bejelentkezés után még volt időnk megnézni ezt a csodás várost, mielőtt a fesztivál programja megkezdődött volna. Megtekintettük a dóm és a zsinagóga fenséges épületét, a Szegedi Tudományegyetemet Szent-Györgyi Albert szobrával, végigsétáltunk a sétálóutcán és lábat áztattunk a Tiszában. Szeged Magyarország Okos Városai közé tartozik, amit mi is örömmel és tisztelettel észleltünk – a tiszta és rendezett utcák, a kevés személyautó, viszont annál több kerékpár igen szembetűnő volt.

A fesztivál remek szervezésű, sokrétű programot kínáló rendezvény volt. A fesztiválnak a Szent-Györgyi Albert Agóra adott helyet. Az épület több szintjén folytak a programok. Bábcsoportunk teljes mértékben kihasználta a lehetőségeket. Mi is sok előadásnak tapsoltunk, részt vettünk drámajáték-foglalkozáson, illetve tátott szájjal csodáltuk a fizika törvényeit bemutató kísérleteket a Látványlaboratóriumban. A vacsora után az élményeink csak fokozódtak, mivel egy fergeteges táncházban vettünk részt, amit a diszkó követett.

Szombaton mi is színpadra léptünk. Árnyjátékunk – Vörös Rébék – nagy sikert aratott. Szívet, lelket gazdagító élményekkel tértünk haza.

TelepülésGömörfalva [Gemerská Ves]
Rövid URL
ID108679
Módosítás dátuma2019. június 24.

Hibát talált?

Üzenőfal