Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A galántai Csemadok székház megújulása

A galántai Csemadok székház megújulása

A Csemadok Galántai Alapszervezete székháza felújítási munkálatai a Galántai Városi Hivatal Építészeti Szakosztályának a 2009-ben történt jóváhagyásával 2010-ben kezdődtek a SZING Építkezési és Tervező Vállalat 2009-ben készült tervei alapján. A Csemadok Galántai Alapszervezete Galánta Városától 1995-ben vásárolta meg a volt óvodai épületet, mely az 1950-es években épült. Ennek a régi épületnek a felújítása több szakaszban valósult meg.
A felújítás első szakaszában elbontásra került a régi tető és felújításra került a földszinti rész, annak az elektromos és vízvezeték rendszere, valamint sor került a gázvezeték rendszer bevezetésére és saját kazán beüzemelésére, illetve az új tető is elkészült (2010-2012).
A második szakaszban sor került az épületen belül található különböző mellékhelyiségek rekonstrukciójára, átépítésére, az alagsori részben a pincehelyiségek felújítására, valamint az épület környékének a rendezésére (2013-2015).
A harmadik szakaszban a tetőtér belső beépítése, kialakítása folytatódott. Elkészültek a tetőtéri nyílászárók, az egyes helyiségek falainak a felépítése, a villany-, a biztonsági hálózat, az internethálózat beépítése, a belső szigetelés elkészítése, továbbá a gáz- és vízhálózat egy részének a bevezetése (2016-2019). Az alapszervezet tulajdona a Galánta városában elhelyezkedő telek, amelynek mérete 1681 m2 és a rajta álló 281 m2-es ingatlan.

Ezúton is köszönjük Magyarország Kormánya Nemzetpolitikai Államtitkárságának, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatását.

 

 

Rövid URL
ID131624
Módosítás dátuma2023. szeptember 11.

Hibát talált?

Üzenőfal