Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A felvidéki magyar oktatás konferencia a Magyarság Házában

A felvidéki magyar oktatás konferencia a Magyarság Házában

2015. november 26-án a Rákóczi Szövetség a Nemzetpolitikai Kutatóintézettel közösen szakmai konferenciát szervez a budapesti Magyarság Házában A felvidéki magyar oktatás címmel, amelynek keretében a felvidéki magyar oktatásügy aktuális kérdéseit vitatják meg.
A konferencia 11 órakor kezdődik, melyet Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, valamint Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója nyitnak meg.
A konferencián részt vesz Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Czunyiné Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár, valamint Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos. A felvidéki magyar közéleti személyiségek közül Berényi József, az MKP elnöke, Bárdos Gyula, a CSEMADOK elnöke, Őry Péter, az MKP alelnöke, A. Szabó László, az MKP alelnöke, valamint Csáky Pál, Európai Parlamenti képviselő.
A rendezvényen a szakmai szervezetek képviselői és egyes szakemberek is értekeznek majd a felvidéki magyar oktatásügy kérdéseiben. Előadást tart Jókai Tibor, a SZMPSZ elnöke, Fodor Attila, a Comenius Pedagógia intézet igazgatója, Orosz Örs, a Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársa, Albert Sándor, oktatási szakértő, Gabri Rudolf, a Szülőföldön Magyarul Társulás elnöke, valamint Tárnok Balázs, a Rákóczi Szövetség képviseletében.
A rendezvény időpontja: 2015. november 26. 11:00
A rendezvény helyszíne: Magyarság Háza (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.)

Fullscreen Mode
Rövid URL
ID72917
Módosítás dátuma2015. november 25.

Hibát talált?

Üzenőfal