Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

28. GIMESI MŰVELŐDÉSI TÁBOR


Esemény részletek


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az idén 28. alkalommal megrendezésre kerülő Gimesi Művelődési Táborba, amely 2009. szeptember 9.-13. között ,,zajlik’’ majd a Nyitra melletti Gímes község autócampingjében, a Jugyik rendezésében. Színes programmal várjuk a tartalmas szórakozásra vágyó ,,kis gólyákat’’ és ,,vén rókákat’’.
Az ötnapos rendezvénysorozat programjai több szekcióban zajlanak majd, ezzel is igyekezvén kielégíteni az odalátogatók különböző igényeit. A tábor folyamán lehetőséget kínálunk egy, a pozsonyi Comenius Egyetem által akkreditált drámapedagógia képzésre, az őrsújfalui ÉS?! Színház közreműködésével. Maga a képzés ingyenes, de 25 euro ellenében oklevél is igényelhető.
Az irodalmi szekcióban az irodalmi irányzatok és korok színes skáláját kívánjuk felvonultatni a régi magyar irodalomtól kezdve, a romantikán át, egészen napjaink populáris irodalmáig. Az előadásokon neves egyetemi oktatók segítségével nyerhetnek betekintést a fiatalok az irodalom rejtelmeibe.
Az érdeklődők számára a kézműves foglalkozások is elérhetőek lesznek, ahol bárki kipróbálhatja kézügyességét és rátermettségét. A táborlakók életét koncertek és színielőadások teszik érdekesebbé: a Zsák Színház jóvoltából megtekinthetjük az Elveszett erkölcsök című színdarabot, valamint egy koncert erejéig élvezhetjük Zsapka Attila és Emmer Péter zenéjét. Az írói vénával rendelkezők bekapcsolódhatnak az újságírói szekció műhelymunkájába, ahol a Presstige szerkesztőitől elleshetik a színvonalas újságírás fortélyait. A résztvevők írásai helyet kapnak a tábori lapban.
A parapszichológia iránt érdeklődők számára izgalmasnak ígérkezik Matus Éva előadása. Továbbá Vichy Károly meteorológust is vendégeink között köszönthetjük.
Ezt a fergeteges hetet a hagyományos búcsú buli zárja majd.
Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: Farkas Tímea 0915 898 563 Nagy Gabriella 0910 481 304
Belépődíj: 40 euro

Dátum: 2009-09-09-tól – 2009-09-13-ig
Helyszín: Gimesi autócamping
Rendező: Juhász Gyula Ifjusági Klub, UKF Nyitra
Rövid URL
ID36964
Módosítás dátuma2009. augusztus 2.

Hibát talált?

Üzenőfal