Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

33 pályázat érkezett be

33 pályázat érkezett be

Településeink értékei – lejárt a pályázat regisztrálásának határideje

A napokban zárult a Felvidéki Értéktár Bizottság és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Településeink értékei nevű közös pályázatának regisztrálása. A pályázók 2018. január 30-ig tölthetnek fel érték-adatokat az intézet digitális adattárába.

A pályázat célja a felvidéki magyar nemzeti és helyi értékek felfedezése, regisztrálása, dokumentálása, feldolgozása, rendszerezése, e tudásanyag megismertetése közösségünkkel, s annak megőrzése a következő generációk számára. Fontos továbbá, hogy a résztvevők megismerjék és dokumentálják saját településük, régiójuk értékeit, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a Felvidéki Értéktárban és a Felvidéki Településmustrában nyilvántartott értékeikről. A felhívásra 33 felvidéki települési és tájegységi értéktár bizottság adta be pályázatát. A pályázók névsora a következő linken érhető el:
https://csemadok.sk/intezet/palyazati-felhivas/telepuleseink-ertekei/palyazok-mentorok/

A pályázónak két feladatsort kell elvégezni. Egy-egy pályázó több feladatot is megpályázhat. A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Felvidéki-településmustra adatbázis összesítője alapján (szabad választásuk szerint) lehet feldolgozni és feltölteni a pályázó településeinek a településmustrából hiányzó adataikat, illetve „Dédapáink, nagyapáink emlékezete korabeli fényképeken“ alcímmel ellátott részhez ismertetővel ellátott fotókat kell feltölteni a megadott kritériumok alapján.

A díjazás módjai és a szakmai elbírálás kritériumai a felhívásban találhatók meg.

A szakmai kiértékelés után a legjobb pályázatok helyezettjei pénzjutalomban részesülnek (a nyertesek az elnyert összeget „érték” rendezvény előkészítésére kapják): az 1-2. helyezett 500.- €, a 3-4. helyezett 350.- €, az 5-10. helyezett 200.- € jutalomban részesül.

Rövid URL
ID92278
Módosítás dátuma2017. szeptember 26.

Hibát talált?

Üzenőfal