Már én többet nem

Már én többet nem

Azért is iszom, az angyalát,
Én fizetem meg a bor árát.

MűfajFelnőttek népdalai / ivónóta
TelepülésAlsócsitár [Štitáre]
HozzászólásSzívesen emlegetjük a magyar népzenei hagyományőrzést. Ám tudni kell, hogy míg régi népdalainkat sokszor már csak a feledés előtti utolsó pillanatban találták meg gyűjtőink, igazán élőnek bizonyultak a 19. század keveset érő, de népszerű műdalai. „Tetszik vagy nem tetszik, népünk ezeket legalább annyira tudta és élvezte, mint saját értékesebb hagyományát.” 3 Ennek a kornak népszerű dalai közül való a következő két mulatónóta. Az értékesebb és archaikus hagyomány mellett a nép sok ilyen népies közkedvelt dallamot is szívesen énekelt. Járdányi Pál is csak a függelékekben említi.
AdatközlőDolinszki Katalin
Módosítás dátuma2014. január 7.