Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Mirandolinával nyit a XIV. Győry Dezső Napok

2016 október 5., du. 7:00
Helyszín : Rimaszombat (Rimavská Sobota)

Esemény részletek


A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya szervezésében október 05-én, szerdán 19.00 órától a kassai Thália Színház vendégszerepel Rimaszombatban, a Városi Művelődési Központban, mégpedig Carlo Goldoni–Mikó István–Ferkai Tamás Mirandolina, te drága című zenés játékával.

Carlo Goldoni közkedvelt Mirandolinája, a sármos, hol bájosan bumfordi, hol karcosan éles, hol melankolikusan rezignált, hol harsányan mulattató hangvételű komédia. A darab egyértelműen az olasz mester klasszikusa, de Ferkai Tamás átiratának a lényege, hogy még pergősebb, még fordulatosabb lett a cselekmény, a prózai szöveget pedig Mikó Istvánnal karöltve fülbemászó, mediterrán hangulatú dallamokkal dúsították. Mirandolinát nem kell félteni, mindenki oda van érte, tud bánni a férfiakkal, önálló, okos nő, aki kemény kézzel, magabiztosan vezeti vállalkozását, egy közkedvelt, forgalmas fogadót. Ám mindez kevés egy olyan társadalomban, ahol egy nőnek szinte kötelező férjhez mennie, és ahol nehéz eldönteni a pénznek vagy a rangnak van-e nagyobb hatalma. Természetesen mivel igazi nőről van szó, sokszor nehéz eldönteni, mikor játszik csak és mikor őszinte, mikor teszi, mondja azt, amit mások hallani akarnak, és mikor beszél a szívéből, mikor mutatja az igazi arcát, az érzékeny, esendő nőét és mikor használja tudatosan és direkt a nő fegyvereit.

Az előadás zeneszerzője és rendezője Mikó István, dramaturgja Forgács Miklós, koreográfusa Richtarcsík Mihály. A főbb szerepekben Varga Líviát, Bocsárszky Attilát, Petrik Szilárdot, Pólos Árpádot és Lax Juditot láthatjuk.

Jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók: 8 € (felnőttek), 6 € (nyugdíjasok, diákok), míg az előadás kezdete előtt egységesen 10 euróért válthatók meg.
Jegyrendelés, bővebb infó: 0907/ 871 451

ID82531
Módosítás dátuma2016. szeptember 21.

Ha hibát talált, jelentse!

Üzenőfal