Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

Emlékest Potta Géza és zenekara tiszteletére

2017 november 4., du. 7:00
Helyszín : Abaújszina (Seňa)

Esemény részletek


Az Ifjú Szivek Táncszínház 2017. november 4-én, szombaton 19 órai kezdettel “Születtem mint prímás” címmel emlékműsort mutat be Potta Géza tiszteletére Abaújszinán.

Potta Géza halálának tizedik évfordulója alkalmából olyan neves művészek lépnek színpadra mint: Agócs Gergely, Bognár András, Botló Ákos, Gálik Gábor, Gálik Klaudia, Hegedűs Máté, Kacsó Hanga Borbála, Koncz Gergely, Kovács Anita, Kuti Sándor, Lakatos Róbert, Papp Endre, Takács Ádám, Varsányi Ildikó, az Ifjú Szivek Táncszínház, a magyarbődi hagyományőrzők, a Rozmaring Néptáncegyüttes és gyermekcsoportja. “A Születtem mint prímás című lemezt 2002-ben készítettük. Az emlékműsor elkészítése mellett a következő néhány hónapban újra kiadjuk a Potta Géza muzsikusportréját feldolgozó lemezt, amelyen számos eddig nem ismert felvétel is megjelenik,” – mondta Hégli Dusan, az előadás rendezője.

Az est az Ifjú Szivek Táncszínház, a helyi Csemadok Alapszervezet és a Rozmaring Néptáncegyüttes szervezésében kerül megrendezésre, a belépés díjtalan.

ID92828
Módosítás dátuma2017. november 3.

Ha hibát talált, jelentse!

Üzenőfal