logo


2017. június 4-5., vasárnap – hétfő, Történelmi Városháza, Rozsnyó

Főszervező: a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet
Társszervezők: Hagyományok Háza, Csemadok Rozsnyói Alapszervezete és Területi Választmánya, Rozsnyói Bányászati Múzeum – Támogatók: Szlovák Köztársaság Kormányhivatala, Bethlen Gábor Alap, Hagyományok Háza, Rozsnyó Város – Médiapartner: Interaktív TV

Az országos döntő programja:

Download (PDF, 20B)

Résztvevők:

Download (PDF, 20B)

Az Ostrakon Egyesület kutatása a Kárpát-medencei magyar ifjúság identitástudatát kívánja feltérképezni. Ehhez kérik a 15-35 éves korosztály segítségét egy kérdőív kitöltésében, anonim módon.

A kb. 10 perces kérdőív elérhető: ITT!

Belépők a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban Csörgei Tündénél rendelhetők (telefon: 031/ 590 08 13, vagy 031/ 590 08 01).

MŰSOR (végleges):

Download (PDF, 20B)

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a Tumultus Polgári Társulás a SZMAKTEP (Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Tehetséggondozó Program) központi rendezvényeként meghirdette könnyűzenei tehetségkutatóját, a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjét, amely egyben a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása.

A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója pedig a Cseh Tamás Program és a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala. A szemlének a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ biztosít állandó helyszínt. A 2017. szeptember 16-án, szombaton sorra kerülő rendezvényre 2017. június 30-ig lehet jelentkezni.

A megmérettetésre nevezhetnek szlovákiai lakhelyű, magukat szlovákiai magyarnak valló szólisták, ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.
A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzemény és az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése. A zeneszámokat, illetve azok linkjeit az info@zene.sk címre várjuk. Az elektronikus jelentkezési lap ITT található.

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak stb.) a legjobb csapatot a szakmai zsűri delegálja a 2017. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre októberben, ahol a fődíj immár 3 millió forint (1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Cseh Tamás Program által felajánlott 2 millió Ft értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat).

Részletes felhívás: ITT.

Idén diák zsűri is pontoz, kedvenceik értékes díjban részesülnek.
A nevezési díj szólistáknak 15.- €, zenekarok számára: 30.- €.

MENTOROK ÉS SESSION ZENEKAR
A Black and White zenekar vezetői, a többszörös Harmónia-díjas Bertók István, és felesége, Bertók Tóth Katalin önzetlenül felajánlották segítségüket. Kati a szólisták, Pityu pedig a zenekarok mentoraként segíti majd a döntősöket, továbbá segítségükkel a szólisták dalait a döntőn egy komplett session zenekar játssza el!

KVÍZ (a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének 1. kvíze)
A rajongókkal való kapcsolattartás új eleme a szurkolók, drukkerek interaktív játéka. A többlépcsős kvíz első része a szemlén eddig szerepelt előadókat mutatja be, mely során az ElóKoncert rendezvényszervező iroda értékes belépőjegyeit nyerhetik meg a megfejtők (Omega és Zorán koncertek, ill. A padlás c. mesemusical előadása).

A kvíz ITT érhető el.

FELAJÁNLÁS
Egy ismeretlenségbe burkolózó festőművész egy festményt ajánlott fel annak az előadónak, aki feldolgozza, saját képére formálja a vers gondolatát, vagy valamilyen formában kapcsolódni tud a verses dalszöveg szellemiségéhez:

Álom sarjad
Álmodtam egy merészet,
kiállunk, s elmondjuk, mi itt az enyészet,
mely nem mehet így tovább,
hol zenész, festő, író, költő egymás szavába vág,
miközben egy cél felé haladunk, de külön utakon,
versenyben egymás mellett, s ellen. Egységben
miért ne szólalhatna meg dalban, képben, s költeményben
a szó, mely anyáink s apáink nyelvén mondja az igazat,
még ha itt kismagyarországban is láttuk meg a jövőt,
csallóközi bölcsőnk földjén, mely ringathat,
de jelenben inkább riogat,
miért ne foghatnánk össze mindannyian
a művészet széles körében
meghallatva azt a hangot, szót s nézve képet,
mely itt sarjadt a Duna mellett.
Epilógus
Az alapgondolat tán nem tőlem fakad,
de most a jelenben az én szürkeállományomban jelent meg egy ilyen jövőkép:
adnék egy verset és egy képet, kiváló muzsikusaink a dallamot s a hangot,
belhoni magyar intézményeink a teret, hogy kikiálthassuk:
egyet álmodunk mindannyian, s együtt ez az álomkép valóság is lehet.

A Csemadok Közművelődési Díj kitüntetettje. Temetése 2017. május 14-én, vasárnap 15.30-kor lesz a szilicei temetőben. Nyugodjék békében!

Szilicei vasvári verbunk
Archív felvétel az MTA Zenetudományi Intézet On-line adatbázisából

Táncolnak: Bokros Zoltán, id. Mezei Sándor, ifj. Bokros Lajos, ifj. Mezei Sándor, Kovács Imre, Kovács János, Máté Géza
Gyűjtők: Takács András, Szőllős Sándor, Kolár Péter. A gyűjtés ideje: 1981.09.26

Mezei Sándor születése óta (1933. november 20.) Szilicén élt, gyerekkora óta, a Csemadok szilicei hagyományőrző csoportjának tagjaként vált őrzőjévé és terjesztőjévő Szilice falu, illetve a gömöri fennsíki települések tánc-, dal-, és szokáshagyomány-kultúrájának. A kiváló táncosi és énekesi adottságokkal rendelkező ifjú, később vezető szerepet töltött be az édesapja, id. Mezei Sándor felügyeletével és irányításával működő csoportban. Beleszületett a Szilicén még élő hagyománykultúrába. Az apja mellett édesanyja is jó énekes és táncos adottságokkal bírt, és tagja volt a csoportnak is. A csoport az 1950-es években önállóan kezdte el tevékenységét. Ág Tibor népdal-, és Takács András néptáncgyűjtők többszöri néprajzi gyűjtőútjai után, a Csemadok rozsnyói titkársága szorgalmazására jött létre.
A hazai szereplésein megerősödve, 1956-ban mutatkozott be a nagy nyilvánosság előtt, a gombaszögi cseppkőbarlang megnyitása alkalmából rendezett szabadtéri ünnepség műsorában.
Életének nagy részét a magyar kultúrának, a hagyományőrzésnek, a nótázásnak, a táncnak szentelte.
A csoport felújította a falu hagyományos kultúráját és azt gyakori hazai és tájoló fellépéseivel terjesztette. 1973-ban egyesültek a szomszéd Borzova (Szádvárborsa) falu hagyományőrző csoportjával, és megalakították az Árvalányhaj Hagyományőrző csoportot. Alapításuk óta gyakori résztvevői voltak a Tavaszi szél vizet áraszt… népdal és szokáshagyomány vetélkedőnek, az Országos Népművészeti Fesztiválnak, az Országos Kulturális Ünnepélynek, Východnának, Kassának. 1996-ban részt vettek Budapesten, a Millecentenáriumon, 2000-ben, a jeles évforduló alkalmából rendezett augusztusi ünnepségeken, akkor Göncz Árpád köztársasági elnök meghívta őket a Magyar Parlamentbe is. Műsorukat két alkalommal is bemutatták Magyarországon, a Kalocsán és Szekszárdon megrendezett Duna Menti Népek Nemzetközi Folklór Fesztiválon (1973, 1990), ahonnan értékes díjakat hoztak haza.
Műsoraikban a vasvári, és a pásztor hagyománykultúra dominál: A vasvári páros, a vasvári verbunk, a vasvári tréfás lakodalmi verbunk,a pásztorbotoló verekedős és játékos változatai.
Mezei Sándor 1975-től fokozatosan átvállalta apjától a csoport szakmai irányítását és ő lett a lakodalmi vasvári tréfás verbunk vezető káplárja.
Énekesként, táncosként szívesen állt rendelkezésükre a néprajzi gyűjtőknek, illetve mozgósította a falu lakóit a gyűjtésben való részvételre. Közreműködése eredményeként születhettek meg a Kalocsán, a Gombaszögön és a faluban készült filmes, magnófelvételek, melyek ma már a MTA ZI adattárában találhatók, s került lejegyzésre és publikálásra többtíz népdal, és születhetett meg Takács András–Fügedi János: Gömöri népi táncok című könyv-monográfia is. (Madách Könyv- és Lapkiadó, Pozsony 1992.) Szívesen járt iskolai tanórákra, konferenciákra, táncházakba. 2013 őszén pl. Kecskeméten volt – tudását bemutatni, tovább adni.
Oszlopos tagja volt a Csemadoknak, ifjú kora óta, hosszú ideig a Csemadok Szilicei Alapszervezetének elnöke volt. Falujában tánccsoportot vezetett, amellyel országszerte képviselték a magyar kultúrát és hagyományokat.
A Gombaszögi Kulturális Ünnepségek keretein belül nagy sikerrel mutatták be 2008-ban a Gömöri Lakodalmast, ahol verbuváló vezető káplárja volt a hagyományőrző csoportoknak.
Felvidéken élő legenda, a tréfás verbunkjáról híres határon belül – és kívül is. A fiatalabb nemzedék is sokat tanult és tanulhatott tőle.
Jelentős népdalgyűjtőkkel került kapcsolatba, és énekelte el a falujához, környékéhez kapcsolódó népdalokat. Az a kincs, amely az ő tarsolyából kerül ki, nagy értéket képvisel, s remélhetőleg sokáig fennmarad az utókor számára, megőrzik és továbbviszik.
A Csemadok Országos Tanácsa ennek elismerésekén 2014-ben a Felvidéki Magyar Kultúra Napja keretében, a Csemadok Közművelődési Díj kitüntetéssel jutalmazta.

Forrás: Takács András, Füzék Erzsébet, MTA BTK Zenetudományi Intézet

“Tulipános láda – értékeink kincsestára.”

Foglalkozások:
néptánc és népdaltanítás, népi gyermekjátékok, drámapedagógiai foglalkozások, kézműves foglalkozások

Kisérő programok:
honismereti kirándulások, népzenei koncert

Időpont és helyszín: 2016. július 5-9. Ipolyszakállos

Részvételi díj: 75,- €

Jelentkezés: 0907-743234, 0918-479937,
pal.julius@gmail.com, konkoly.annamaria@gmail.com

Szervezők: Csemadok Alapszervezet Tesmag, Sendergő Gyermek Néptánccsoport

A Csemadok Szenci Területi Választmánya a nyár folyamán kétszer 8 napos művelődési tábort szervez gyerekek részére.
Az első turnus 2017. július 11-től 18-ig Alsóbodokon, Paulisz Boldizsár rancsán valósul meg.
A tábor programja: kirándulás Nyitrára a Mezőgazdasági Múzeum, illetve a város nevezetességeinek megtekintése, Oroszkán a hadtörténeti magánmúzeum, Ipolyságon Pleva János makett kiállításának megtekintése és látogatás a múzeumban, túra a darázsi templomhoz, valamint az Apponyi várromhoz, Kistapolcsányban a bölényrezervátum és az arborétum megtekintése, ismerkedés a jurtával, sportjátékok, vetélkedők, a nyitrai és a zobori népi hagyományok megismerése, játszóházas és kézműves foglalkozások, stb. A tábor területén medence, játszóház található.

A másik turnus 2017. augusztus 5-12-ig Ostrý Grúňon – Élesmart (Žarnovicától 15 km-re).
A tábor programjába tervezünk: egésznapos kirándulást Körmöcbányára a pénzverdébe, látogatás a zsarnóci állatparkba, túra a revistei várromhoz, kirándulás Selmecbányára – a nevezetességek megtekintése, az Antali vadászkastély meglátogatása, túrák a közeli hegyekbe, sportolás, vetélkedők, közös játékok, a környék nevezetességeinek megismerése, gyógynövények gyűjtése, illetve meghatározása, játszóházas és kézműves foglalkozások, sok – sok dalolás, zenélés stb.
A tábor területén játszótér, medence, futballpálya van.
A táborba 6–15 éves korú gyerekek jelentkezését várjuk.
A gyerekek biztonságára 4 felnőtt ügyel majd. Egészségügyi felügyeletet is biztosítunk.

A további tudnivalókat és a tábor részletes programját a jelentkezések után kb. július elején minden résztvevő gyerekkel tudatjuk.

Érdeklődni, illetve jelentkezni Fekete Mártánál a következő telefonszámon: 0905/305-812 és e-mail címen lehet: fekete@csemadok.hu .

A jelentkezési lap letölthető: ITT!
illetve megtalálható itt: csemadok-hu.eu

Minden jelentkező gyereket szeretettel várunk.

Évszázados paraszti tapasztalat szerint ebben az időszakban a melegedő időjárás hirtelen hűvösre fordul, sőt sokszor fagyot is hoz, amely a sarjadó rügyeket, vetéseket tönkreteheti. Ennek az időszaknak a szentje a „fagyosszentek”: Pongrác, Szervác, Bonifác (máj. 12, 13, 14) Pongrác ókeresztény vértanú (†304), Szervác püspök (†384), Bonifác (†303) szintén mártír volt.

Pongrác (Pancratius) a pan, azaz ‚egész’, a ‚kedves’ (gratus) és a ‚hamarabb’ (cities) szavak összetétele, s mintegy azt jelenti: ‚hamar egészen kedves’, mivel Pongrác már gyermekkorában az volt. Nemes származású volt, szüleit korán elvesztette Frígiában, ekkor Dénes, atyai nagybátyja gyámságára maradt. Együtt tértek vissza Rómába, ahol atyja nagy öröksége várt rájuk. Az ő negyedükben bujkált híveivel Kornél pápa, s tőle vette fel a keresztséget Dénes és Pongrác. Végül Dénes békében elhunyt, Pongrácot pedig elfogják, és a császár elé hurcolják. Pongrác ekkor mintegy tizennégy éves volt.

Szervác a rajnavidéki Maastricht püspöke volt (†384). Pünkösd hétfőjén halt meg, amely akkor május 13-ára esett. A legenda szerinte szabadban lévő sírját soha nem lepte be a hó, bár körülötte magasan állott a hóesés. Később templomot emeltek föléje és búcsújáró hellyé vált. Sírjánál, ereklyéinél sok beteg, ördöngös meggyógyult. Szervác hajdani jámbor népszerűségére jellemző, hogy legendája szerint ősei Jézus Krisztusnak voltak rokonai, éspedig Szent Anna húgának ivadékai.

Szent Bonifác egy Agles nevű nemes hölgy vagyonának volt az őrzője, akivel paráznaságba keveredett. Később isteni intésre megbánták bűneiket, és Bonifác a vértanúk holttesteinek megkeresésére indul, hátha ily módon, imái révén üdvözülést nyerhet. Pár nappal később Bonifác Tarsus városába érkezett, ahol leült a még életben levő szenvedő vértanúk lábaihoz, bilincseiket csókolgatta, majd a szenvedésről, és az isteni szeretetről beszélt. Ekkor elfogták, keresztény hitéért pedig szörnyű kínzások után vértanú halál halt.

A fagyosszentekhez kapcsolódó jövendöléseket főként rigmusokban fogalmazta meg a nép. “Sok bort hoz ám a három ác (Pongrác, Szervác, Bonifác), ha felhőt egyiken se látsz!” “Szervác, Pongrác, Bonifác, megharagszik, fagyot ráz!”, vagy “Pongrác, Szervác, Bonifác, Zsófia is lehet gyász!” Ez utóbbi arra utal, hogy nálunk is hozhat Zsófia napja fagyot, ezért egyes vidékeken a Zsófiákat is a rossz emlékű fagyosszentek közé sorolják.

A májusi fagy igen gyakran egy esztendő termését tehette tönkre, akár országos csapás is lehetett, így érthető, hogy a földműveléssel foglalkozók külön figyelemmel fordultak a jelenség felé. A kalendáriumok bölcsei ezért az alábbi tanácsot adták a gazdáknak: “Szervác, Pongrác, Bonifác, mind a fagyos szentök, hogy a szőlő el ne fagyjon, füstöljenek kendtök!”

forrás: OSZK.hu, Rosta Erzsébet

A 2016-os nagysikerű első Fabotó tábor után az idén a Fabotó Citerazenekar ismét nagy szeretettel vár Titeket immár a II. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba, amely Nagykaposon (Felvidék) kerül megrendezésre. A Fabotótól megszokott nagy-nagy szeretettel és barátsággal várunk minden 6 évnél idősebb zenész, vagy zenét, táncot, éneket tanulni akaró érdeklődőt (nem csak) a Kárpát-medencéből. A táborban a szakma legjobbjaitól lehet majd elsajátítani a citera, az ének, a tánc és a népi hangszerek csínját-bínját. Rengeteg szabadidős program, szórakozás, feledhetetlen baráti társalgások és népzenével átitatott órák várnak Rád.

A tábor és a gálaműsor helyszíne: Nagykapos (Veľké Kapušany), Szlovákia, Bosák Centrum – Energosun.
Időpontja: 2017. július 9 – 15.
Választható főfoglalkozások: Citera, népi ének, néptánc, egyéb népi hangszer/ek (igény szerint)
Hangszeres oktatók: – Bódi György – citeraoktató a tábor szakmai vezetője
….és még sok ismerős arc és név, akiket majd később pontosítunk!
Néptáncoktatók: – Tóth Balázs néptánctanár és partnere Tóth Dorina
Muzsikál: a Bakator Népzenekar …és az egész tábor

Táborvezető: Boczán Ferenc

A („régi szép időket“ idéző) részvételi díjaink: …később pontosítunk.
A részvételi díj majd magában foglalja a szállás (6 éjszaka), a napi 3-szori bőséges étkezés és az oktatás mellett a tábor minden programjának díját és kiadását (előadások, kirándulás, szabadidős programok, stb.).

Amit kínálunk:
• Népzeneoktatás: citera, népi ének – igény szerint további hangszerek. Többszólamú citerazenét játszóknak külön prímás és kísérőképzés (technikai és elméleti).
• Néptáncoktatás.
• Elméleti előadások: néprajzi oktatás, zeneelmélet.
• A mindennapi program reggeli után közös beénekléssel, majd népdaltanulással folytatódik. Vacsora előtt a nap hivatalos részét egy táborszintű közös próbával zárjuk, mely alatt a tábor záróműsorára készülünk fel.
• Napi 6,5 órában kiscsoportos műhelymunka keretében biztosítunk intenzív szakmai oktatást. A táborunkba érkezőket első napi bemutatkozásuk, meghallgatásuk és beleegyezésük után, tudásszint szerint 10-15 fős csoportokra bontjuk, akik egész héten együtt dolgoznak majd.
• A csoportos foglalkozásokon párhuzamosan tanítjuk a hangszertechnikát és a népzenei ismereteket.
• Minden délután és este fakultációs programokat biztosítunk a lakók számára. A hét minden napján szabadidős programok, kirándulás, táncház kultúra, sport, vicces vetélkedők, neves előadók szakmai előadásai, gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és interaktív mesedélután, tábortűz és sok más szórakoztató program vár a résztvevőkre.
• A tábor végén a csoportok műsorait rögzítjük, majd kívánság szerint sokszorosítjuk.
• A tábor gálaműsorral ér véget, ahol a tábor apraja-nagyja az oktatókkal közösen mutatja be a hét munkájának eredményét (minden csoport a tanult tájegység dalaiból, táncaiból készít egy rövid összeállítást).
• Igény szerint zenekarvezetők részére külön foglalkozunk, ahol a megszokott tábori munka mellett segítséget kaphatnak vezetői feladataik ellátásához (csokorkészítés, elemzés, néprajzi ismeretek, speciális hangszertechnikák, stb.). A legfelső szintű csoportban – a napi oktatás jelentős részében – külön oktatjuk a prím és kísérőciterásokat, ahol a technikai-gyakorlati képzésen túl nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és stílusismeretekre is.
• Az elszállásolás a felújított Energosun túristaszállón lesz biztosítva 2-3 ágyas, zuhanyozóval, WC-vel ellátott szobákban. Az oktatás, az étkezés, valamint a péntek esti gála a szállástól mindössze néhány méterre lévő Energosun multifunkcionális épületben fog zajlani. Ugyanitt büfé is üzemel majd.
• A tábor egész ideje alatt szakavatott egészségügyi felügyeletet biztosítunk a résztvevő számára. A gyerekeknek állandó pedagógia felügyelet fogja könnyíteni a dolgát és segíteni őket felkeléstől a (számukra megszabott) lámpaoltásig.
• A tábor nagyon fontos eleme a zenészek és táncosok közös foglalkozásai, erre igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani, pl. táncházakban. Szeretnénk minél több hangszeresnek módot adni arra, hogy kipróbálja magát, tudását, hogy megtapasztalja azt az érzést – ami a vonósoknak többnyire természetes -, milyen is látni maga előtt a zenéjére mozgó táncoslábakat.
• És ami elmaradhatatlan adaléka egy jó tábornak: lesz baráti társaság, a nagykaposiaktól és a Fabotó Citerazenekartól megszokott vendégszeretet, fergeteges bulik, oldott légkör és sok-sok nevetés.

A táborba bárki jelentkezhet, korra, nemre és előképzettségre való tekintet nélkül!
Lehetőségeik korlátozottak, de ígérjük, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy akár az utolsó érdeklődőt is befogadjuk.

További részletes információ:
Boczán Ferenc, Sídl. P. O. H. 28/28, 079 01 Veľké Kapušany,
Tel: +421 917 955 475
E-mail: faboto@centrum.sk

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetseg, a Csemadok, annak Országos Tanácsa, a Csemadok zselízi Alapszervezete, Zselíz város Önkormányzata és a Tiszta Forás Alap szervezésében 2017. június 9-11-e között 51. alkalommal kerül megrendezésre a Országos Népművészeti Fesztivál a zselizi városi parkban.

Az 51. Országos Népművészeti Fesztivál szervezői szereplési és bemutatkozási lehetőséget kínálnak olyan szerepelni vágyó egyéni előadóknak, hangszeres együtteseknek vagy tánccsoportoknak, akik meghatározott időkorlátok között műsorukkal részt szeretnének venni ezen a rangos rendezvényen, ahol bemutathatják tudásuk legjavát. Az egyéni előadók és csoportok műsora június 10-én szombaton a kastély melletti Pajta színpadán 9:00 és 15:00 óra között kerül megrendezésre.

A műsor címe: Pajta, nyílj ki!

A szervezők az előadók számára részvételi díjat és útiköltséget nem tudnak biztosítani, de ingyenes belépést a 3 napos rendezvényre, szállást (igény szerint) és egyszeri étkezést igen.

Jelentkezni az alábbi hiánytalanul kitöltött jelentkezési lapon lehet Konkoly Lászlónál, a műsor rendezőjénél 2017. május 31-ig. (tel.: 0918-685290, e-mail: konkolyl@gmail.com)

A jelentkezés feltételei:

  • A fesztiválra kizárólag nem hivatásos (amatőr) szereplők és csoportok jelentkezését várjuk.
  • A bemutatott műsorszám hagyományos néptánc, ének, zene vagy népszokás.
  • A jelentkező csoport (aktív) fellépő tagjai nem haladják meg a 20 főt.
  • A műsorszámra vonatkozó követelmények:
  • Minden szereplő vagy csoport max. 1 műsorszámmal jelentkezhet.
  • A nevezett műsorszámok nyelve magyar.
  • Az előadás időtartama egyéni előadóknál max. 5, tánccsoportok esetében pedig max. 15 perc hosszúságú lehet. (Az időtartamba az esetleges szünet is beleszámítandó)

 

Jelentkezési határidő: 2017. május 31.

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE: ITT!

 

15