Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet - Dunaszerdahely
Maďarský osvetový inštitút na Slovensku, n.o. | Hungarian Cultural Institute in Slovakia | Dunajská Streda
a CSEMADOK szakmai háttérintézménye

A csodagyerek visszatér Rimaszombatba, Andreas Varady koncertje

A csodagyerek visszatér Rimaszombatba, Andreas Varady koncertje


Esemény részletek


Január 20-án, pénteken szülővárosába, Rimaszombatba látogat Andreas Varady, a még mindig csak 19 éves csodagyerek, akiről menedzsere Quincy Jones, aki egykoron Michael Jackson és Frank Sinatra menedzsere volt, nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a világ egyik legtehetségesebb zenésze. A koncertre, amelyen édesapjával, Bandival, öccsével, Adriánnal és Radovan Tariška szaxofonművésszel lép fel, a Városi Művelődési Központban kerül sor 19.00 órától.

Andreas Varady, vagyis Várady András kilencéves volt, amikor a szüleivel együtt Írországban próbált szerencsét. Limerick és Cork utcáin próbáltak szerencsét. S ahogy a mesében lenni szokott, megtalálta őket a szerencse egy menedzser személyében, s 13 évesen már a híres londoni Ronnie Scott’s klubban játszik, de meghívást kapott a világ leghíresebb dzsesszfesztiváljára, Montreux-be, s megjelenik a Guitar Player címlapján is. Montreux-ben hallja és fedezi fel a legendás menedzser, Quincy Jones, aki egykoron Frank Sinatra és Michael Jackson menedzsere is volt, s a szárnyai alá veszi. Az elmúlt években a világ számos híres dzsesszfesztiválján lépett fel, Szlovákiában jelölést kapott a Kristályszárny díjra is, s a Verve Kiadó gondozásában 2014-ben megjelent a második hanghordozója is. Tavaly nyáron egy Prága melletti stúdióban a harmadik lemez anyagát is felvették, amelyen Benito Gonzalez zongoraművész is helyet kapott.

Rimaszombatban az eddigi teljes életműből válogatnak majd.

A koncertre, – amellyel a szervezők A magyar kultúra napja előtt is tisztelegnek –, jegyek válthatók a rimaszombati és a tornaljai Tompa Könyvesboltban, a füleki Városi Művelődési Központ bárjában Bozó Róbertnél, s a rimaszombati Turisztikai Információs Központban. A belépő elővételben 10 euróba kerül, míg a koncert helyszínén 12 euróba.

jdj

Rövid URL
ID87007
Módosítás dátuma2017. január 5.

Hibát talált?

Üzenőfal